31/5/2019 | Magasin 4 2019
Laksetartar i sprøde salatblade
Vores kokke har her lavet en lille himmerigsmundfuld med cremet laksetatar serveret i et lille sprødt salatblad. Laksetataren er nem at røre sammen og kan snildt forberedes i god tid inden gæsterne ankommer, når blot den stilles på køl. Anret dog først tataren på salatbladene lige inden servering, så kontrasten mellem den bløde tatar og den sprøde salat bevares. Servér snacken på terrassen eller altanen på de lune forårs- og sommerdage med en god, kølig rosé.
Ingredienser
- 150 g koldrøget laks
- 150 g fersk laks
- 25 g hakkede cornichoner
- 25 hakkede kapers
- 1 tsk grov sennep
- 50 g rødløg , finthakket
- 1 spsk friskhakket kørvel
- 1 spsk friskhakket dild
- 150 g creme fraiche 38%
- Salt og peber
- 10 blade hjertesalat eller shiso-blade
Sådan gør du
Step 1.
Skær fisken i små tern på ca. 5 mm og rør den sammen med de resterende ingredienser, på nær salatbladene.
Step 2.
Smag tataren til med salt og peber. Servér laksetataren i skyllede hjertesalat eller shiso-blade.
Step 3.
OBS: Når du bruger rå fisk i din madlavning, skal denne have været frosset ned til -20 ⁰C i minimum 24 timer for at dræbe eventuelle parasitter. Husk desuden god køkkenhygiejne, når du håndterer rå fødevarer.
Tip
Vi kan bestille friske shiso-blade hjem til dig i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod. Blot spørg næste gang du er forbi eller ring til os.
Andre forslag
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at rør...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...