30/6/2021 | Magasin 6 2021
Lyngrillet hamachi med spæde grøntsager i escabeche
En fremragende forret eller en del af et dele-måltid i sommervarmen. Send fadet rundt blandt de spisende og følg trop med den kølige Provence-rosé, som netop har dét vinøse væsen, som denne ret kræver.
Ingredienser
- 400 g hamachi-filet
- 4 små gulerødder med top
- 1 rød peberfrugt
- 1 fennikel
- 2 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 hakket skalotteløg
- 2 grønne tomater
- 1 spsk korianderfrø
- 1 tsk Piment d’Espelette
- 1½ dl olivenolie
- Salt og peber
- 1 citron , skallen herfra
- ½ dl sherry vineddike
- 1 dl tør hvidvin
Sådan gør du
Step 1.
Snit hvidløg i tynde skiver og hak skalotteløg fint.
Step 2.
Varm olivenolie op i en gryde, og sautér de hakkede løg og hvidløg til de bliver klare.
Step 3.
Tilsæt eddike, hvidvin, citronskal, korianderfrø, Piment d'Espelette og salt. Lad væsken koge op, sluk for varmen og lad den køle af mens grøntsagerne grilles.
Step 4.
Skyl og rens gulerødder, løg, fennikel, peberfrugt og bladselleri og skær ud i grove stykker. Grill grøntsagerne til de er møre men har bid. Læg grøntsagerne i et fad, hæld syltelagen over og lad dem trække mindst 2 timer.
Step 5.
Grill olie-indsmurt hamachifilet få sekunder på hver side og læg derefter på køl samtidig med de syltede, grillede grøntsager.
Step 6.
Anret skiver af hamachifilet på et stort fad og kom de syltede grøntsager og syltelagen udover.
Tip
Hamachi eller yellowtail kingfish er en japansk fiskeart, som vi gennem Fiskerikajen og deres samarbejde med et dygtigt dansk opdræt har haft glæden af at stifte bekendtskab med. Den faste, lyse fisk i tun-familien byder på mørt, nærmest cremet og fast filet-kød, som sagtens kan nydes som sashimi eller her i den klassiske spanske escabeche-tilberedning, hvor den lynsteges og får selskab af grillede grøntsager og en eddike-syrlig lage
Andre forslag
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Oksemørbrad med luksuskartoffel, kantareller, sortkål og glace
På årets sidste aften må det gerne være klassisk men naturligvis drysset med lidt Løgismosemagi. ...
Stegt helleflynder med hjertemuslinger, skummende sauce, dild og kaviar
Helleflynder er den største fladfisk, og måske også den fineste spisefisk