30/9/2020
|
Magasin 6 2020
Omelet med urter
Luksuriøs omelet med kantareller og urtesalat på toppen. Hemmeligheden bag en god omelet er en saftig og blød midte og et gyldent, let sprødt ydre. Servér Saumur Blanc til omeletten og tryl hverdagsspisen til en af de helt særlige.
Ingredienser
- 8 æg
- 3 spsk parmesan , revet
- Salt og peber
- 2 håndfulde svampe , f.eks. kantareller, børstet fri for jord
- Blandede friske krydderurter , f.eks. bredbladet persille, purløg, rucola, basilikum, kørvel, spiselige blomster eller bare dem, du selv foretrækker
- Løgismose olivenolie
- Løgismose smør
- Citronsaft
Sådan gør du
Step 1.
Slå æggene ud i en skål, tilsæt revet parmesan, salt og peber.
Step 2.
Rens svampene og steg dem på en pande i en god klat smør og tag dem herefter af panden.
Step 3.
Tilsæt en lille klat smør på panden og lad det bruse op. Hæld æggemassen på og rør i den med en træpallet til den stille og roligt begynder at sætte sig. Læg de stegte svampe på den ene halvdel af æggemassen og fold den anden del ind over. Vip panden lidt, så æggemassen får form som en ellipse, steg den gylden på den ene side og vend så, så den anden side også får farve. Vær opmærksom på at omeletten skal være blød indeni.
Step 4.
Bland krydderurter med olivenolie, citronsaft, salt og peber og anret urtesalaten smukt oven på omeletten. Servér straks.
Tip
Pssst. omeletten kan sagtens serveres til morgenmad eller brunch, fordi – hvorfor ikke?
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...