1/4/2020
|
Magasin 2 2022
Salade Niçoise
Opskriften har vi frem fra et af de gamle vinklub-magasiner fra 1998. Måske det bedste bud på Salade Niçoise, hvor udviklingen for Løgismose butik på Nordre Toldbod i 1990’erne fint afspejles i ingredienslisten. Med andre ord en Salade Niçoise med råvarer i en sådan kvalitet, de har fået lov at blive vores sortiment i mange, mange år!
I glasset anbefaler vores sommelier en af de smukke lyserøde vine fra Domaine Gavoty.
Ingredienser
- Salat
- 1 bakke vagtelæg
- 1 stk stort salathoved
- 2 stk store bøftomater
- 1 stk rødløg , gerne sorten Roscoff
- 1 glas tun , Maruzzella
- 1 glas ansjoser , Maruzzella
- Dressing
- 6 spsk god olivenolie
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- Citronsaft
- Salt og friskkværnet peber
- Pynt
- Lidt krydderurter , f.eks. kørvel, brøndkarse eller rød skovsyre
- Brød
Sådan gør du
Step 1
Kog vagtelæggene smilende i 3 min. Køl dem hurtigt ned, og pil derefter.
Step 2
Pisk en dressing af olivenolie og sherryeddike, smagt til med salt, peber og citronsaft.
Step 3
Skyl, rens og udskær salat, tomater og rødløg. Anret med tun, oliven og vagtelæg på et smukt stort fad.
Step 4
Dryp med dressingen, og anret til sidst ansjoserne på toppen.
Tip
Spis med rigtig godt brød – mere olivenolie og nyd et køligt glas Gavoty til.
Tip
Du finder alle ingredienserne til Salade Niçoise hos Løgismose, Nordre Toldbod.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...