29/4/2021
|
Magasin 4 2021
Saltet laks med æg
En flerstrenget symfoni af æg udspiller sig på de saltede stykker laks, når vagtelæg og caviar anrettes på denne fine servering.
Den lette dressing på kærnemælk får modspil af frisk peberrod og giver retten lige præcis den rette afrunding.
Lad middagen eller frokosten sparkes i gang med denne ret og et køligt glas rosé og kursen er sat mod gastronomisk velbehag.
Ingredienser
- 1 bundt dild bladende herfra
- 1½ dl smagsneutral olie f.eks. solsikkeolie
- 300 g fersk laks
- 300 g caviar
- 4 vagtelæg
- 1½ dl kærnemælk
- 2 tsk sukker
- 1½ spsk fint salt
- 1 spsk Løgismose piskefløde 38%
- Citronskal
- 1 spsk friskrevet peberrod
- Krydderurter
- Brødcroutoner
Sådan gør du
Dagen før
Step 1. Opvarm den smagsneutrale olie til 70 °C og blend herefter olie og dild ved høj hastighed i 7 minutter.
Step 2. Sigt igennem et tyndt klæde og stil den klare, grønne olie på køl.
Step 3. Bland kærnemælk og fløde med peberrod og stil på køl.
Step 4. Drys laks med et tyndt lag sukker og lad den trække i 10 minutter til laksen ser våd ud. Drys derefter et jævnt lag salt på laksen, og stil den på køl til dagen efter.
På dagen
Step 1. Kog vagtelæg i 4 minutter og køl dem ned hurtigt.
Step 2. Pil og halvér æggene.
Step 3. Befri laksen for skind og skær den i passende skiver; 2 pr. person.
Step 4. Bland 2 spsk dildolie med kærnemælksdressingen og rør det godt rundt til det samler sig men stadig skiller.
Step 5. Anret laksen på tallerkenen og fordel caviar, vagtelæg, urter og brødcroutoner. Servér retten med et par skefulde kærnemælkssauce.
Tip
I opskriften her er olie til flere omgange; du kan fryse olien ned og anvende den til mayo, på salater og hvor du ellers kunne tænke dig den herlige smag af dild-olien.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...