31/5/2019
|
Magasin 5 2019
Toast med snegle og kantareller
Snegle er ikke en råvare, vi bliver præsenteret for særlig ofte herhjemme, men det er en skam, for snegle er en lille delikatesse. Smagen er mild og præget af umami og gør sig godt sammen med eksempelvis hvidløg og persille. Kantarelsæsonen er i fuld gang og afhængig af nedbørsmængden og varmen kan man være heldig at finde dem mange steder i Danmark. Den lille, faste, velsmagende svamp har en mild delikat aroma, som særligt egner sig til stegning eller stuvning. Her kombineres kantarellerne med snegle, der med en let jordet, umamirig smag giver ekstra bund til svampene og skaber en perfekt scene for klassisk rød Bourgogne.
Ingredienser
- 48 snegle (fra dåse)
- 500 g kantereller , rensede
- 1 bundt persille , grofthakket
- 4 fed hvidløg , snittet
- 2 store tomater (skåret i store stykker og uden kerner)
- 50 g Løgismose smør
- Lidt vindruekerneolie
- 4 skiver godt brød , ristet eller grillet
Sådan gør du
Step 1.
Skyld sneglene godt igennem under den kolde hane, gerne i 5-10 minutter.
Step 2.
Rist imens kantarellerne på en pande i olien, tilsæt hvidløget og vend det sammen med svampene.
Step 3.
Tilsæt smør. Når det er smeltet, tilsættes snegle og tomat, vend persillen i og smag til med salt og peber.
Step 4.
Anret på brødet og servér med det samme.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...