1/11/2024
|
Magasin 6 2024
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet. Men alle elsker efter sigende laks, så mon ikke en laksemad også kan prikke til den hyggelige julestemning?
Skal det være ekstra hyggeligt, kan du selv ryge laksen i en kuglegrill i baghaven og ellers anskaf dig det bedste stykke varmrøgede laks, du kan komme i nærheden af – i begge tilfælde gå da efter laks, som er opdrættet under ordentlige forhold.
Kronen på værket er den smukke, grønne salsa, Chimichurri – en let spicy krydderurte-salsa fra det sydamerikanske køkken.
Ingredienser
- 200 g varmrøget laks
- 100 g hytteost
- 1 portion chimichurri
- Chimichurri
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld koriander
- 1 håndfuld løvstikke
- 2 fed hvidløg
- ½ dl Løgismose olivenolie
- 1 lime saft og skal heraf
- 1 spsk Løgismose balsamico glace
- Chili gerne i forskellige farver
- ½ tsk salt
- 1 lille rødløg ca. 50 g
Sådan gør du
Chimichurri
Step 1. Skyld krydderurterne og pil hvidløg og rødløg.
Step 2. Kom persille, koriander, løvstikke, hvidløg, limesaft og -skal, balsamico glace, chili og salt i en blender og blend groft.
Step 3. Hak rødløg fint med og vend i til sidst. Opbevar på køl til brug.
Servering
Step 1. Placér varmrøget laks på en god skive rugbrød, top med hytteost og chimichurri og servér med en kølig øl til.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...