VINPRODUCENT
Roccolo Grassi
Historien om Roccolo Grassi er historien om søskendeparret Marco og Francesca Sartori, der i 1996 viede deres liv til drømmen at producere nogle af de bedste vin i hele Valpolicella.
Dengang var de helt unge og på én gang ydmyge og ambitiøse. I dag har de italienske vinjournalister for længst identificeret Marco, som en af de klarest lysende stjerner på himlen over Valpolicella, og selv mesteren, Romano Dal Forno er ikke i tvivl. Når han skal fremhæve bare én anden producent i Valpolicella kommer svaret prompte: Roccolo Grassi.
Vingården er på 14 ha., og den samlet produktion af husets 5 forskellige vine overstiger sjældent 40.000 flasker. Det betyder at Marco og Francesca slet ikke kan producere nok og salget sker derfor i dag via allokeringer, og der er etableret ventelister til de importører som endnu ikke er kommet ind i varmen.
Det var i 2006, at vi forelskede os i vinene fra Roccolo Grassi. Vi sad på en restaurant i Verona, og selvom vi allerede havde smagt adskillige herlige vine på den store Vinitaly udstilling, så var det den smukke Valpolicella fra Roccolo Grassi, som blev dagens vin, og set i bakspejlet måske den største italienske vinoplevelse det år.
Desværre deltog Marco og Francesca ikke i Vinitaly, så vi måtte returnere til Danmark uden at have mødt søskendeparret, og herefter tog det et halvt år inden, der var hul igennem. Men da prøveflaskerne endelig ankom til Toldboden, var vi ikke i tvivl. Her var den kvalitet, vi gerne ville formidle til vore kunder.
Vi tog derfor på besøg hos Francesca og Marco for at høre historien om hvorledes de sammen med naboerne fra Tenuta Sant' Antonio havde formået at skubbe vinene fra skråninger oppe bag Mezzane di Sotto op i Valpolicella's absolutte elite. Der var god kemi med det samme, og de ville da gerne indlede et samarbejde, men der var bare det lille problem at næsten alle deres vine var solgt, reserveret eller lovet væk.
Siden er vi rykket lidt op i hierarkiet og har nu Roccolo Grassi’s Soave, Valpolicella og Amarone fast i sortiment. Derimod kniber det stadig med de 2 Recioto vine. Her er mængderne så små at vi nogle gange slet ikke får nogen flasker!
Roccolo Grassi har været en del af Løgismose familien siden 2007.
Vores venner I valpolicella fortsætter med at imponere
Læs rejseguiden til Valpolicella distriktet, hvor Roccolo Grassi vinene er fra.