VINPRODUCENT
Weingut Paulinshof
Navnet Paulinshof stammer fra St Paul's kirken i Trier, der engang ejede enorme områder i Mosel så langt tilbage som 936. Springer vi godt 1.000 år frem i tiden, knyttes navnet til Klaus og Christa Jungling, som overtog Weingut Paulinshof i 1969. Efter et langt og sejt træk tilhører de i dag den lille eksklusive flok af absolutte top producenter i Mosel.
Fra en start med bare 2 ha. er det med tiden lykkedes for Klaus og Christa at købe nogle af de bedst beliggende vinmarker i det centrale Mosel. Heriblandt parceller på Kestener Paulinshofberger, Brauneberger Juffer, Brauneberger Juffer-Sonnenuhr og ikke mindst Brauneberger Kammer, som i dag er familiens fornemme ”Alleinbesitz”. Efterhånden er der tale om næsten 10 ha. stejle kalkrige skråninger, hvor udbyttet aldrig er gavmildt.
Weingut Paulinshof veksler dette materiale til en meget tilfredsstillende serie af Riesling vine funderet på det halvtørre og især det helt tørre udtryk. Der er over hele linjen tale om friske fint balancerede vine, som alle rummer netop det terroir, den elegance og den finesse, som god Riesling gerne skulle handle om. Den årlige produktion er ca. 75.000 flasker.
RAFFINEREDE HVIDVINE FRA WEINGUT PAULINSHOF
50 år i familien Jünglings hænder er ikke meget i forhold til Paulinshofs samlede historie som vinhus: Allerede i år 936 omtales Paulinshof som værende en vingård med tilhørende vinmarker. Med århundreders skiftende ejerforhold var der blot 2 ha vinmarker, da Klaus og Christa Jüngling overtog vingården i 1969. De er stadig aktive i produktionen, om end sønnen Oliver gradvist kommer mere og mere ind over, efterhånden som det naturlige generationsskifte nærmer sig.
Jüngling-familien har løbende udvidet til de nuværende knap 10 ha, og i takt med at gode parceller er kommet på deres hænder, er porteføljen af vine vokset. Med rieslingdruens alsidighed er der tale om alt fra det knastørre til det ekstremt søde, og produktionen er begrænset, typisk omkring 75.000 flasker årligt. Husets vine udtrykker på fornem vis kombinationen af skiffer, gamle stokke og lave udbytter.
Riesling Feinherb "Figaro", 2016
Det gamle tyske ord for ”halbtrocken” eller halvtør, ”feinherb”, indikerer, at der her er tale om en vin med mærkbar restsødme, om end den vederkvægende rieslingsyre gør det samlede udtryk friskt. Sødmen giver vinen en fin karakter af stenfrugt og mandarin kombineret med lime og hvide blomster. En glimrende vin til asiatiske retter med karry og/eller chili, retter med sur-sød marinering eller barbecue. Nydes ved 7 °C. Alk 12%