PETER SISSECK
Der er sikkert ikke mange, som for 30 år siden ville have oddset på, at Danmark skulle få en vinmager, som fremstillede fremragende vine i Spanien. Men sådan blev det. Funderet på en blanding af flid, en veludviklet evne til at møde de rette indflydelsesrige mennesker og ikke mindst et nysgerrigt og reflekterende talent, har Peter Sisseck positioneret sig, som en vinmager de fleste beundrer. Nogen kalder ham ligefrem for vinmagikeren!
PSI
Dette er vinen, der er opkaldt efter det 23. bogstav i det græske alfabet, og et smukt udtryk for Peter Sissecks dybe engagement i Ribera del Duero.
PINGUS
Pingus er blevet kendt og agtet overalt, hvor stor vin er på dagsordenen, og ligesom de andre helt store navne rummer Pingus en kvalitet og ultimativ intensitet, der gør den til Peter Sissecks unikke signaturvin.
FLOR DE PINGUS
Flor de Pingus bliver nu som før skabt på frugt fra delvist lejede vinmarker nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på 40-60 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke, hvis rødder trænger dybt ned i undergrunden og bidrager med stor mineralitet til vinen.
CHÂTEAU ROCHEYRON
“First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint-Émilion, og berettede at de 9.000 flasker af den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger på et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen. Château Rocheyron er et joint venture mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz.
LA FLEUR DE ROCHEYRON
Dette er den fine 2. vin til Chateau Rocheyron.
PETER SISSECKS RELATIONER:
QUINTA SARDÓNIA
Quinta Sardónia blev grundlagt af en gruppe vinentusiaster i Sardón de Duero og Villabáñez tilbage i 1998. Området ligger lige udenfor Ribera del Duero, og var vinmæssigt en overset perle, som gemte store muligheder for at lave topvin. Peter Sisseck så det også og var med fra starten. Han fik mulighed for at have stor indflydelse på en række af de helt grundlæggende beslutninger omkring parcellernes udvælgelse, druetyper, valget af biodynamisk dyrkning osv. Og ikke overraskende kom Quinta Sardonias vine stormende ind på den internationale vinscene allerede fra første årgang. Quinta Sardónia bestyres forsat af Jérome Bougnaud, hvorimod Peter Sisseck ikke længere er en del af projektet.
BODEGAS MONTECASTRO
Bodegas Montecastro er en af de mange nye vingårde, som er skudt i den øvre Duero-dal i takt med at vinene fra den iberiske kontinentalsokkel blev "talk of the Town" i hele vinens verden. Desværre ramte recessionen også Bodegas Montecastro, og i 2012 så man sig nødsaget til at sælge aktiemajoriteten til Bodegas Hacienda Monasterio, og derfor er det i dag Carlos de la Fuente's og Peter Sisseck's team, som ikke bare bringer Bodegas Montecastro videre, men også tilfører vinene en elegance, som er ganske enestående.
HACIENDA MONASTERIO
Det var på Hacienda Monasterio, at Peter Sisseck grundlagde sin succes, og selv om han nu har gang i mange andre projekter, og Pingus er blevet en af verdens mest ombejlede vine, banker hans hjerte stadig varmt for Hacienda Monasterio.
VINMAGIKEREN PETER SISSECK
Der er sikkert ikke mange, som for 30 år siden ville have oddset på, at Danmark skulle få en vinmager, som fremstillede fremragende vine i Spanien. Men sådan blev det.
Funderet på en blanding af flid, en veludviklet evne til at møde de rette indflydelsesrige mennesker og ikke mindst et nysgerrigt og reflekterende talent, har Peter Sisseck positioneret sig, som en vinmager de fleste beundrer. Nogen kalder ham ligefrem for vinmagikeren!
Og når man sidder med hans 24. take på kultvinen Pingus og hans 2 andre vine, er det umuligt ikke at blive begejstret. I den gavmilde, næsten perfekte 2018-årgang, hvor Peter Sisseck kunne høste og vinificere frugten fra de mange parceller uden stress, står trioen stærkere end nogensinde.
PSI fremstår jovial og elskelig og rykker tættere på Flor, angiveligt fordi den nyder godt af, at produktionen nu er flyttet hjem på gården. Flor, som for første gang har fået et lille skud Grenache, har alligevel et lille gear mere, og så er der Pingus. Selvom den ikke længere leverer et power attack, befinder den sig i sin egen liga. Peter Sisseck formulerer det selv således:
Year after year, when we do our annual tasting, Pingus stands out as would be expected. But in the last couple of years much more than ever. I really have no explanation. Is it the Biodynamics? The vineyard management in general, the age of the vines, the vinification. I cannot mention a single factor. I guess the answer is in the combination of all. Maybe it is just because we have also matured as “wine” growers.