VINPRODUCENT
Champagne Locret-Lachaud
I en af de mest historiske byer i Champagne, Hautvillers, har det lille champagnehus, Locret-Lachaud sin beskedne residens på midten af bakken lige ovenfor klosteret, hvor munken Dom Perignon ligger begravet.
Blandt de lokale kaldes stedet for "Le Point du Jour", fordi vingården er den første bygning i landsbyen, som bliver ramt af solen om morgenen.
Det er Charlotte Locret, som er 9. generation i familien Locret, der ikke bare står i spidsen for produktionen, men også varetager en stor del af arbejdet selv. Hun bliver assisteret af sin far Philippe og kun i perioder med spidsbelastning så som høst, beskæring og aftapning tilkalder de hjælp udefra.
Champagne Locret-Lachaud tilhører de såkaldte Recoltant Manipulant hvilket indikerer, at de selv ejer alle de marker, der leverer frugten til deres vine. De har i dag 10 ha. fordelt på en række små parceller, der alle ligger nær vingården og alle har status af Premier Cru i Hautvillers.
Den traditionelle kurvepresse, der er mere 100 år gammel, er stadig i brug og i det hele taget er familien meget traditionsbunden. De kender deres vinstokke og ved, hvad der virker for det druemateriale, de har mellem hænderne. Og derfor lykkes det dem år efter år at skabe en assemblage (blanding af basevine), som rammer et imponerende højt og stabilt niveau trods kun beskeden anvendelse af de såkaldte ”vin de reserve”.
Charlotte og Philippe producerer blot 4 vine og deres Premier Cru Cuvée Traditionnelle Brut har snart i en menneskealder budt gæsterne velkomne på Falsled Kro med en særlig label.