4/4/2024
|
Magasin 2 2024
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her kombineret med solmodne tomater, som snart fylder de danske haver og drivhuse.
Ingredienser
- 400 g kulmulefilet
- 50 g fint salt
- 1 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 3 lime
- 1 tsk sukker
- 1 rødløg
- 250 g tomater i forskellige farver og former
- Frisk chili efter smag og styrke
- Fint salt
- koriander skvalderkål, persille - vælg de urter, som du har eller kan finde i naturen
Sådan gør du
Step 1
Opløs salt i det kolde vand og læg fisken heri i 10 min. Tag fisken op og læg på et tørt klæde.
Step 2
Skær rødløg i tynde både på langs og skær tomaterne i mundrette stykker.
Step 3
Skær fiske i tern af ca. 1-2 cm, når fisken er dryppet godt af.
Step 4
Riv skallen fra lime fint og pres saften. Bland med olivenolie, finthakket chili og sukker.
Step 5
Afslut med et væld af grønne urter og servér afkølet.
Tip
Husk, at det anbefales at indfryse fisken i 24 timer før, den skal spises rå.
Tip
Du kan anvende vådsaltning af fisk på al slags fisk. Metoden giver ens saltning hver gang, og du kan tilpasse saltmængden til din egen smag!
Tip
Des flere farver og former, tomaterne kan findes i, des smukkere bliver retten.
Tip
Du kan bruge mange forskellige urter til retten – koriander, skvalderkål, persille, kørvel, purløg osv. Vælg din yndlingsurt.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...