28/2/2021 | Magasin 2 2021
Dampede kammuslinger med vietnamesiske nuancer
Kammuslinger er velsagtens en klassiker i køkkenet, særligt i forretsserveringer hvor de kødfulde muslinger frister med et behageligt bid og en frisk, mild havsmag. I denne ret får de friske kammuslinger selskab af vietnamesiske smage – der er smæk på krydderierne og sammen med den kølige Riesling har du en let servering, som meget muligt kunne gå hen og blive en klassiker i dit repertoire.
Ingredienser
- 12 stk friske kammuslinger
- 100 g brunet Løgismose smør (smelt smør i en gryde til det bruser godt op og dufter nødde-agtigt. Når vallen søger mod bunden slukker du for varmen og sier vallen fra; du skal kun bruge den klare smør.)
- 1 lille stykke ingefær
- ½ stængel citrongræs
- 2 stk forårsløg
- 2 tsk ristet sesamolie
- 1 stk frisk rød chili
- 1 bundt frisk koriander
- 1 bundt frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- 1 stk lime saft og skal herfra
- 2 spsk fiskesauce
- OBS: denne opskrift kræver en bambussteamer
Sådan gør du
Step 1.
Åbn kammuslingerne og tag forsigtigt selve kammuslingen ud. Rens skallerne godt.
Step 2.
Lav en dressing af brunet smør, finthakket ingefær, finthakket citrongræs, tynde skiver af forårsløg, ristet sesamolie, finthakket chili, finthakket koriander, finthakket hvidløg, skal og saft fra lime samt fiskesauce. Lun dressingen i en gryde inden servering.
Step 3.
Damp kammuslinger i bambussteameren til de lige akkurat er gennemvarme (ca. 3 min).
Step 4.
Placér kammuslingerne i den dybe muslingeskal, som bruges som tallerken til servering.
Step 5.
Hæld den lune dressinger over muslingerne inden servering og pynt med friske urter.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...