28/2/2021
|
Magasin 2 2021
Dampede kammuslinger med vietnamesiske nuancer
Kammuslinger er velsagtens en klassiker i køkkenet, særligt i forretsserveringer hvor de kødfulde muslinger frister med et behageligt bid og en frisk, mild havsmag. I denne ret får de friske kammuslinger selskab af vietnamesiske smage – der er smæk på krydderierne og sammen med den kølige Riesling har du en let servering, som meget muligt kunne gå hen og blive en klassiker i dit repertoire.
Ingredienser
- 12 stk friske kammuslinger
- 100 g brunet Løgismose smør (smelt smør i en gryde til det bruser godt op og dufter nødde-agtigt. Når vallen søger mod bunden slukker du for varmen og sier vallen fra; du skal kun bruge den klare smør.)
- 1 lille stykke ingefær
- ½ stængel citrongræs
- 2 stk forårsløg
- 2 tsk ristet sesamolie
- 1 stk frisk rød chili
- 1 bundt frisk koriander
- 1 bundt frisk mynte
- 2 fed hvidløg
- 1 stk lime saft og skal herfra
- 2 spsk fiskesauce
- OBS: denne opskrift kræver en bambussteamer
Sådan gør du
Step 1.
Åbn kammuslingerne og tag forsigtigt selve kammuslingen ud. Rens skallerne godt.
Step 2.
Lav en dressing af brunet smør, finthakket ingefær, finthakket citrongræs, tynde skiver af forårsløg, ristet sesamolie, finthakket chili, finthakket koriander, finthakket hvidløg, skal og saft fra lime samt fiskesauce. Lun dressingen i en gryde inden servering.
Step 3.
Damp kammuslinger i bambussteameren til de lige akkurat er gennemvarme (ca. 3 min).
Step 4.
Placér kammuslingerne i den dybe muslingeskal, som bruges som tallerken til servering.
Step 5.
Hæld den lune dressinger over muslingerne inden servering og pynt med friske urter.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...