16/5/2022
|
Magasin 3 2022
Friterede fjordrejer med dildsalt
Man bliver glad i låget, når der, malet med store røde bogstaver, står ’fjordrejer’ skrevet på vinduet hos fiskehandleren. For så er forårets største danske delikatesse landet.
Her får du opskriften på friterede fjordrejer med dildsalt – en oplagt snack at nyde i en solstråle med et glas bobler ved hånden.
Ingredienser
- 500 g levende fjordrejer
- 100 g hvedemel
- 100 g salt
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 liter neutral olie
Sådan gør du
Dildsalt
Step 1. Hak den friske dild groft, og bland den med saltet i en skål.
Step 2. Blend salt og dild med en stavblender til saltet er blevet helt grøn.
Step 3. Tør dildsaltet på et stykke bagepapir i ovnen ved 70 °C i ca. 1 time eller til det er helt tørt.
Step 4. Opbevar saltet i en tætsluttende beholder.
Friteret fjordrejer
Step 1. Kom melet i en skål, og vend forsigtigt de hele fjordrejer i. Ryst dem lidt, så det overskydende mel ryger af.
Step 2. Varm olie i en gryde til ca. 180 °C. Fritér fjordrejerne heri i ca. 1 min., til de er helt sprøde.
Step 3. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og servér dem i en flot skål – drysset med dildsalt.
Tip
Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet