15/5/2022 | Magasin 3 2022
Friterede fjordrejer med dildsalt
Ingredienser
- Ingredienser
- 500 g levende fjordrejer
- 100 g hvedemel
- 100 g salt
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 liter neutral olie
- Dressing
- 6 spsk olivenolie , Rafail
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Dildsaft
Hak den friske dild groft, og bland den med saltet i en skål.
Blend salt og dild med en stavblender til saltet er blevet helt grøn.
Tør dildsaltet på et stykke bagepapir i ovnen ved 70 °C i ca. 1 time eller til det er helt tørt.
Opbevar saltet i en tætsluttende beholder.
Friteret fjordrejer
Kom melet i en skål, og vend forsigtigt de hele fjordrejer i. Ryst dem lidt, så det overskydende mel ryger af.
Varm olie i en gryde til ca. 180 °C. Fritér fjordrejerne heri i ca. 1 minut, til de er helt sprøde.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og servér dem i en flot skål – drysset med dildsalt.
Tip
Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift
Andre forslag
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få s...
Grønkålssalat med solbærvinaigrette
Vores kok, Martin, elsker kål og for ham kan det sjældent blive for groft, mens andre kan synes, kål...
Saltbagt selleri med dukkah
Dukkah er en ægyptisk, krydret og ristet krydderiblanding. Den indeholder både nødder og sesam samt ...
Smørstegte pærer med honning og rosmarin
De honning- og rosmaringlaserede pærer giver rigtig god mening til julemaden og vil især klæde en de...
Jordskokker med brunet smør, hasselnødder og vintertrøffel
Jordskokker, nødder, brunet smør og trøffel kan både stå alene som en mellemret og komplimentere det...
Østers med råsyltede havtorn og puffede ris
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler...
Østers med friteret brødkrumme
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler...