15/5/2022 | Magasin 3 2022
Friterede fjordrejer med dildsalt
Ingredienser
- 500 g levende fjordrejer
- 100 g hvedemel
- 100 g salt
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 liter neutral olie
- Dressing
- 6 spsk Løgismose olivenolie
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Dildsalt
Step 1. Hak den friske dild groft, og bland den med saltet i en skål.
Step 2. Blend salt og dild med en stavblender til saltet er blevet helt grøn.
Step 3. Tør dildsaltet på et stykke bagepapir i ovnen ved 70 °C i ca. 1 time eller til det er helt tørt.
Step 4. Opbevar saltet i en tætsluttende beholder.
Friteret fjordrejer
Step 1. Kom melet i en skål, og vend forsigtigt de hele fjordrejer i. Ryst dem lidt, så det overskydende mel ryger af.
Step 2. Varm olie i en gryde til ca. 180 °C. Fritér fjordrejerne heri i ca. 1 minut, til de er helt sprøde.
Step 3. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og servér dem i en flot skål – drysset med dildsalt.
Tip
Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk