15/5/2022 | Magasin 3 2022
Friterede fjordrejer med dildsalt
Ingredienser
- Ingredienser
- 500 g levende fjordrejer
- 100 g hvedemel
- 100 g salt
- 1 håndfuld frisk dild
- 1 liter neutral olie
- Dressing
- 6 spsk olivenolie , Rafail
- 3 tsk sherryeddike , Emilio Lustau
- citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Dildsaft
Hak den friske dild groft, og bland den med saltet i en skål.
Blend salt og dild med en stavblender til saltet er blevet helt grøn.
Tør dildsaltet på et stykke bagepapir i ovnen ved 70 °C i ca. 1 time eller til det er helt tørt.
Opbevar saltet i en tætsluttende beholder.
Friteret fjordrejer
Kom melet i en skål, og vend forsigtigt de hele fjordrejer i. Ryst dem lidt, så det overskydende mel ryger af.
Varm olie i en gryde til ca. 180 °C. Fritér fjordrejerne heri i ca. 1 minut, til de er helt sprøde.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, og servér dem i en flot skål – drysset med dildsalt.
Tip
Servér Champagne fra Moët og asparges i tempura med citronmayonnaise sammen med denne opskrift
Andre forslag
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...