31/3/2022 | Magasin 4 2022
Gratineret gedeost med grillet aubergine og tomattapenade
Her venter dig en formidabel umami-oplevelse, som løftes yderligere med vinene fra Weingut Gross i glasset. Først og fremmest er Sauvignon Blanc og gedeost fra Loire et klassisk match, og dernæst er det østrigske take på druen netop krydret nok til at klare gratineringen og den italienske topping flot.
Ingredienser
- 8 skiver dagsgammelt baguette
- 1 glas tomattapenade af soltørrede tomater Cascina San Giovanni
- 1 glas grillede auberginer Cascina San Giovanni
- 1 glas grillede artiskokker Cascina San Giovanni
- 200 g frisk gedeost , i rulle eller Crottin de Chavignol (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)
- 1 stk hjertesalat
- Olivenolie med piment d'espelette
- Herbes de Provence-krydderiblanding
Sådan gør du
Step 1. Smør baguetteskiverne med tomattapenade, og placér stykker af grillet aubergine ovenpå. Top herefter med skiver af gedeost, et par dryp olivenolie med Piment d’Espelette og et drys Herbes de Provence.
Step 2. Gratinér brødene i ovnen ved 230 °C i 7-9 min.
Step 3. Anret de gratinerede brød med grillede artiskokker og hjertesalat.
Andre forslag
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingel...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...