31/3/2022 | Magasin 4 2022
Gratineret gedeost med grillet aubergine og tomattapenade
Her venter dig en formidabel umami-oplevelse, som løftes yderligere med vinene fra Weingut Gross i glasset. Først og fremmest er Sauvignon Blanc og gedeost fra Loire et klassisk match, og dernæst er det østrigske take på druen netop krydret nok til at klare gratineringen og den italienske topping flot.
Ingredienser
- 8 skiver dagsgammelt baguette
- 1 glas Løgismose soltørret cherrytomattapenade
- 1 glas grillede auberginer
- 1 glas grillede artiskokker
- 200 g frisk gedeost i rulle eller Crottin de Chavignol (kan købes i butikken på Nordre Toldbod)
- 1 stk hjertesalat
- Olivenolie med piment d'espelette
- Herbes de Provence-krydderiblanding
Sådan gør du
Step 1
Smør baguetteskiverne med tomattapenade, og placér stykker af grillet aubergine ovenpå. Top herefter med skiver af gedeost, et par dryp olivenolie med Piment d’Espelette og et drys Herbes de Provence.
Step 2
Gratinér brødene i ovnen ved 230 °C i 7-9 min.
Step 3
Anret de gratinerede brød med grillede artiskokker og hjertesalat.
Andre forslag
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco al Pastor
Tacoen over dem alle, elsket af mange og bestående...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Mexicanske saucer
Salsa verde – grøn salsa hovedsageligt bestående af grønne to...