1/1/1970 |
Gravad laks
Ingredienser
- 1 kg lakseside
- 4 spsk salt
- 3 spsk rørsukker
- ⅕ dl akvavit
- 1 spsk knuste dildfrø
- 1 spsk knuste korianderfrø
- 1 spsk fennikelfrø
- 4 spsk dild finthakket
- 4 stk appelsiner , revet saft og skal herfra
- Desuden
- Rævesauce
- Citronsaft
- Krydderurter , f.eks. dild
- Rugbrød - gerne hjemmebagt
Sådan gør du
Step 1.
Bland alle ingredienserne sammen, og læg laksefileten med kødsiden nedad i marinaden.
Step 2.
Stil laksen på køl, og vend den minimum én gang om dagen. Smag på laksen hver dag – den er klar efter 4-5 dage.
Step 3.
Skær laksen i tynde skiver, og anret dem på et fad. Dryp med lidt citronsaft, og pynt med krydderurter.
Step 4.
Servér med rævesauce og (hjemmebagt) rugbrød.
Andre forslag
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Banh Mi – vietnamesisk sandwich med franske rødder
Måske du har stødt på Bánh Mì på storbyens pulserende madmarkeder – eller måske du endda ha...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...