1/1/1970 |
Gravad laks
Ingredienser
- 1 kg lakseside
- 4 spsk salt
- 3 spsk rørsukker
- ⅕ dl akvavit
- 1 spsk knuste dildfrø
- 1 spsk knuste korianderfrø
- 1 spsk fennikelfrø
- 4 spsk dild finthakket
- 4 stk appelsiner , revet saft og skal herfra
- Desuden
- Rævesauce
- Citronsaft
- Krydderurter , f.eks. dild
- Rugbrød - gerne hjemmebagt
Sådan gør du
Step 1.
Bland alle ingredienserne sammen, og læg laksefileten med kødsiden nedad i marinaden.
Step 2.
Stil laksen på køl, og vend den minimum én gang om dagen. Smag på laksen hver dag – den er klar efter 4-5 dage.
Step 3.
Skær laksen i tynde skiver, og anret dem på et fad. Dryp med lidt citronsaft, og pynt med krydderurter.
Step 4.
Servér med rævesauce og (hjemmebagt) rugbrød.
Andre forslag
Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie
I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...