1/1/1970 |
Gravad laks
Ingredienser
- 1 kg lakseside
- 4 spsk salt
- 3 spsk rørsukker
- ⅕ dl akvavit
- 1 spsk knuste dildfrø
- 1 spsk knuste korianderfrø
- 1 spsk fennikelfrø
- 4 spsk dild finthakket
- 4 stk appelsiner , revet saft og skal herfra
- Desuden
- Rævesauce
- Citronsaft
- Krydderurter , f.eks. dild
- Rugbrød - gerne hjemmebagt
Sådan gør du
Step 1.
Bland alle ingredienserne sammen, og læg laksefileten med kødsiden nedad i marinaden.
Step 2.
Stil laksen på køl, og vend den minimum én gang om dagen. Smag på laksen hver dag – den er klar efter 4-5 dage.
Step 3.
Skær laksen i tynde skiver, og anret dem på et fad. Dryp med lidt citronsaft, og pynt med krydderurter.
Step 4.
Servér med rævesauce og (hjemmebagt) rugbrød.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...