15/5/2022
|
Magasin 3 2022
Grillet pighvar
Med nye kartofler, grillede asparges og løg og brunet smør.
Ingredienser
- 1 Pighvar á ca. 2 kg
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt timian
- 1 bundt citrontimian
- 1 bundt dild
- Dildstilke
- 2 citroner
- Løgismose smør
- Salt og peber
- 1 spsk Piment d’Espelette
- Brunet smør
- 1 pakke Løgismose smør
- 2 stk skalotteløg , i fine tern
- 2 stk hvide asparges , i fine tern
- 2 spsk hakket dild
- ½ citron , skal herfra
- Grillet grønt
- 1 kg nye kartofler
- 8 stk hvide asparges , skrællede
- 8 nye løg , med top
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisk
Step 1. Giv pighvarren et snit ned langs stregen på oversiden af fisken fra hoved til hale og drys med salt og peber.
Step 2. Placér kullene i grillen i begge sider, så pighvarren kan ligge i midten uden direkte kontakt til kul.
Step 3. Placér halvdelen af rosmarin, timian og citrontimian på grillen, og kom derefter pighvarren ovenpå.
Step 4. Fordel resten af urterne, skiver af 1 citron, stilke fra dild og 4-5 skiver smør samt Piment d’Espelette på toppen af pighvarren.
Step 5. Kom låg på grillen, og lad fisken tilberede i 30-50 min. alt efter styrke på kullene. Tjek dog løbende om kødet løsner sig fra benene.
Brunet smørsauce
Step 1. Brun imens 1 pakke smør til det dufter dejligt af ristede nødder.
Step 2. Tilsæt løg, hvide asparges, dild og citronskal til den brunede smør 5-6 min. inden servering.
Grillet grønt
Step 1. Kog de nye kartofler i rigeligt kogende vand tilsat masser af salt i 9-10 min. og lad dem trække sig færdige i det varme vand.
Step 2. Grill grøntsagerne 6-7 min. til de er møre og har taget farve. Vend dem i olivenolie og lidt salt.
Step 3. Servér hele molevitten anrettet med fjordrejer og masser af brunet smørsauce.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med oks...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...