15/5/2022
|
Magasin 3 2022
Grillet pighvar
Med nye kartofler, grillede asparges og løg og brunet smør.
Ingredienser
- 1 Pighvar á ca. 2 kg
- 1 bundt rosmarin
- 1 bundt timian
- 1 bundt citrontimian
- 1 bundt dild
- Dildstilke
- 2 citroner
- Løgismose smør
- Salt og peber
- 1 spsk Piment d’Espelette
- Brunet smør
- 1 pakke Løgismose smør
- 2 stk skalotteløg , i fine tern
- 2 stk hvide asparges , i fine tern
- 2 spsk hakket dild
- ½ citron , skal herfra
- Grillet grønt
- 1 kg nye kartofler
- 8 stk hvide asparges , skrællede
- 8 nye løg , med top
- Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisk
Step 1. Giv pighvarren et snit ned langs stregen på oversiden af fisken fra hoved til hale og drys med salt og peber.
Step 2. Placér kullene i grillen i begge sider, så pighvarren kan ligge i midten uden direkte kontakt til kul.
Step 3. Placér halvdelen af rosmarin, timian og citrontimian på grillen, og kom derefter pighvarren ovenpå.
Step 4. Fordel resten af urterne, skiver af 1 citron, stilke fra dild og 4-5 skiver smør samt Piment d’Espelette på toppen af pighvarren.
Step 5. Kom låg på grillen, og lad fisken tilberede i 30-50 min. alt efter styrke på kullene. Tjek dog løbende om kødet løsner sig fra benene.
Brunet smørsauce
Step 1. Brun imens 1 pakke smør til det dufter dejligt af ristede nødder.
Step 2. Tilsæt løg, hvide asparges, dild og citronskal til den brunede smør 5-6 min. inden servering.
Grillet grønt
Step 1. Kog de nye kartofler i rigeligt kogende vand tilsat masser af salt i 9-10 min. og lad dem trække sig færdige i det varme vand.
Step 2. Grill grøntsagerne 6-7 min. til de er møre og har taget farve. Vend dem i olivenolie og lidt salt.
Step 3. Servér hele molevitten anrettet med fjordrejer og masser af brunet smørsauce.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...