30/6/2021 | Magasin 6 2021
Grillet tomatsalat
Store, små, røde, gule, grønne, lange, runde – tomaten findes i et utal af varianter og biologisk set er den et bær og dermed en frugt, selvom den handelsmæssigt optræder som en grøntsag; faktisk den mest solgte grøntsag i Danmark. Få kokkens favorit-opskrift på grillet tomatsalat.
Ingredienser
- 500 g forskellige store tomater
- 500 g små tomater
- Diverse krydderurter (basilikum, oregano, merian, mynte, skovsyre)
- 125 g Løgismose salattern
- 1 rødløg i tynde skiver
- Olivenolie
- Eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Skær de store tomater ud i halve eller kvarte, så form og figur er forskellige.
Step 2
Smør både de små og de skårne tomater med en lille smule olie og grill dem til de har taget farve.
Step 3
Anret salaten med grillede tomater overhældt med olie og eddike, urter, ost og løg.
Step 4
Servér som en let ret med grillet surdejsbrød eller som tilbehør til grillet fisk, fjerkræ eller oksekød.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan du hele sommeren finde kasser med blandede tomater i alskens farver og former fra fødevaremarkedet Rungis.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...