30/6/2021 | Magasin 6 2021
Grillet tomatsalat
Store, små, røde, gule, grønne, lange, runde – tomaten findes i et utal af varianter og biologisk set er den et bær og dermed en frugt, selvom den handelsmæssigt optræder som en grøntsag; faktisk den mest solgte grøntsag i Danmark. Få Magnus Sonnes favorit-opskrift på grillet tomatsalat.
Ingredienser
- 500 g forskellige store tomater
- 500 g små tomater
- Diverse krydderurter (basilikum, oregano, merian, mynte, skovsyre)
- 125 g salatost
- 1 rødløg i tynde skiver
- Olivenolie
- Eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1.
Skær de store tomater ud i halve eller kvarte, så form og figur er forskellige.
Step 2.
Smør både de små og de skårne tomater med en lille smule olie og grill dem til de har taget farve.
Step 3.
Anret salaten med grillede tomater overhældt med olie og eddike, urter, ost og løg.
Step 4.
Servér som en let ret med grillet surdejsbrød eller som tilbehør til grillet fisk, fjerkræ eller oksekød.
Tip
I butikken på Nordre Toldbod kan du hele sommeren finde kasser med blandede tomater i alskens farver og former fra fødevaremarkedet Rungis.
Andre forslag
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Saftige kyllingelår med peberfrugtsalsa
Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Løgismose håndskårne kyllingel...
Butterfly kylling i en pool af grøntsager
Grundstenene i det italienske køkken er enkelhed, nøje udvalgte råvarer og retter, der kan deles ...
Kyllingelår som rôtis med glaserede grøntsager
Rôtis er små kyllingestege af udbenet, oprullet og håndbundet kyllingelår. En tilberedningsform, ...
Hønsesalat med drueagurker og syltede svampe
En dansk smørrebrødsklassiker spækket med Løgismose kylling, syltede agurker og svampe og en mass...