31/3/2020 | Magasin 2 2020
Hvide asparges med sortfodsskinke
Nu er de her! De tykke, sprøde og smørfede stængler. Vi kunne næsten ikke tro vores egne øjne, da de første hvide asparges ankom til butikken, og vi blev mindet om, at det er forår. I kombination med æggevinaigretten og sortfodskinken lader vi os yderligere begejstre. Ægge-vinaigretten er fortræffelig til asparges, hvide som grønne, men også til hvid fisk eller på bagte rodfrugter samt og frisk og sprød blomkål.
Ingredienser
- 12 hvide asparges
- 2 skiver sortfodsskinke pr. person
- 1 hårdkogt og finthakket æg
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk sherryvineddike
- ½ fed hvidløg
- 1 skalotteløg finthakket
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk vand
- 12 spsk Løgismose olivenolie
- 1 spsk cornichoner finthakkede
- ½ bundt purløg finthakkede (gem et par strå til pynt)
Sådan gør du
Forberedelse
Step 1. Kog ægget i 10 minutter, det skal være tæt på hårdkogt, dog ikke begyndende til at blive blåt.
Step 2. Tag sortfodskinken ud af køleskabet, så den tempereres.
Step 3. Sæt en gryde over med vand og salt.
Asparges
Step 1. Vask asparges og skræl forsigtigt asparges fra hovedet og ned. Du kan med fordel gøre det på et skærebræt, hvis du er bange for at de brækker.
Step 2. Fjern den helt nedre del af aspargesen.
Step 3. Når vandet i gryden koger, kommes asparges i med en klat smør i 3-5 minutter.
Step 4. Afkøl asparges i koldt vand.
Sauce
Step 1. Kom sennep, finthakkede hvidløg og skatteløg, citronsaft, sherryvineddike og vand i en skål.
Step 2. pisk olivenolien i lidt ad gangen uden at det skiller, smag til med salt og peber.
Step 3. Tilsæt cornichoner, finthakket æg og purløg. Vend rundt og smag til.
Anretning
Step 1. Anret asparges på en tallerken og top med et par spsk æggevinaigrette
Step 2. Anret et par skiver sortfodsskinke ovenpå og pynt med purløg
Tip
Du kan erstatte purløg med ramsløg, hvis årstiden er til det.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...