15/2/2024 | Magasin 1 2024
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre sunde. Dertil er de propfyldt med protein, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse. Ikke alle mættende retter behøver være kødfulde, og således kan denne cremede og friske linseret med spinat, citron og persille snildt serveres som både forret og hovedret med et godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk – mere behøves ikke.
Ingredienser
- 5 dl belugalinser
- 1 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 50 g olivenolie
- 300 g rødløg i strimler
- 1 dl god balsamico
- 40 g grov sennep
- 200 g Løgismose creme fraiche 18%
- 1 citron skal heraf
- ¼ bundt bredbladet persille
- 50 g Comté eller Gruyere
- 150 g skyllet spinat
Sådan gør du
Step 1. Skyl linser godt og kog i velsaltet vand efter anvisning på pakken sammen med laurbærblade og hvidløg. Sluk for blusset, når linserne er møre og lad dem trække i vandet.
Step 2. Sautér rødløg i olivenolie og glacér i balsamico.
Step 3. Tilsæt linserne sammen med et par spsk. af kogevandet.
Step 4. Tilsæt sennep, montér med creme fraiche og vend forsigtigt sammen. Riv skal fra citron, hak persille og riv ost. Smag til med salt og peber, citronskal, hakket persille og revet ost.
Step 5. Vend skyllet spinat i lige linserne umiddelbart før servering. Det skal gerne beholde lidt struktur.
Step 6. Servér retten som forret eller hovedret med godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk eller helstegt kylling.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...