15/2/2024
|
Magasin 1 2024
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre sunde. Dertil er de propfyldt med protein, hvilket giver en god mæthedsfornemmelse. Ikke alle mættende retter behøver være kødfulde, og således kan denne cremede og friske linseret med spinat, citron og persille snildt serveres som både forret og hovedret med et godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk – mere behøves ikke.
Ingredienser
- 5 dl belugalinser
- 1 fed hvidløg
- 2 laurbærblade
- 50 g olivenolie
- 300 g rødløg i strimler
- 1 dl god balsamico
- 40 g grov sennep
- 200 g Løgismose creme fraiche 18%
- 1 citron skal heraf
- ¼ bundt bredbladet persille
- 50 g Comté eller Gruyere
- 150 g skyllet spinat
Sådan gør du
Step 1. Skyl linser godt og kog i velsaltet vand efter anvisning på pakken sammen med laurbærblade og hvidløg. Sluk for blusset, når linserne er møre og lad dem trække i vandet.
Step 2. Sautér rødløg i olivenolie og glacér i balsamico.
Step 3. Tilsæt linserne sammen med et par spsk. af kogevandet.
Step 4. Tilsæt sennep, montér med creme fraiche og vend forsigtigt sammen. Riv skal fra citron, hak persille og riv ost. Smag til med salt og peber, citronskal, hakket persille og revet ost.
Step 5. Vend skyllet spinat i lige linserne umiddelbart før servering. Det skal gerne beholde lidt struktur.
Step 6. Servér retten som forret eller hovedret med godt brød til eller som tilbehør til stegt fisk eller helstegt kylling.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...