1/12/2019
Østers med tomatconcassé eller ponzusauce
Østers er en sand klassiker, når der skal kræses om gastronomien, og netop i disse kolde måneder er den på sit højeste smagmæssigt. Den salte, friske smag åbner sammen med et glas Champagne appetitten, hvad end det vanedannende makkerpar serveres inden julemiddagen som i Frankrig, til nytårsaften eller ved en hvilken som helst anden given lejlighed, hvor lysten skulle indfinde sig. Vi ser ingen skam i, hvis denne skulle opstå på en grå tirsdag.
Ingredienser
- Tomatconcassé med tabasco
- 1 tomat
- 5 dråber tabasco
- Ponzusauce med daikon
- 2 spsk soya
- 1 tsk friskpresset limesaft
- 40 g daikon eller radise i små tern
Sådan gør du
Tomatconcassé med tabasco
Step 1. Skær tomaten i fire både og fjern kernerne.
Step 2. Placér tomatbåden med skindsiden ned og skær skindet af
Step 3. Skær tomatfileterne i tern på 0,5 * 0,5 cm. Smag til med tabasco.
Ponzusauce med daikon
Step 1. Bland ingredienserne sammen.
Step 2. Fordel dine to toppings i otte lækre nyåbnede østers.
Tip
Køb de to toppings i butikken på Nordre Toldbod op til nytår.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...