30/11/2019 |
Østers med tomatconcassé eller ponzusauce
Østers er en sand klassiker, når der skal kræses om gastronomien, og netop i disse kolde måneder er den på sit højeste smagmæssigt. Den salte, friske smag åbner sammen med et glas Champagne appetitten, hvad end det vanedannende makkerpar serveres inden julemiddagen som i Frankrig, til nytårsaften eller ved en hvilken som helst anden given lejlighed, hvor lysten skulle indfinde sig. Vi ser ingen skam i, hvis denne skulle opstå på en grå tirsdag.
Ingredienser
- Tomatconcassé med tabasco
- 1 tomat
- 5 dråber tabasco
- Ponzusauce med daikon
- 2 spsk
- 1 tsk friskpresset limesaft
- 40 g daikon eller radise i små tern
Sådan gør du
Tomatconcassé med tabasco
Step 1. Skær tomaten i fire både og fjern kernerne.
Step 2. Placér tomatbåden med skindsiden ned og skær skindet af
Step 3. Skær tomatfileterne i tern på 0,5 * 0,5 cm. Smag til med tabasco.
Ponzusauce med daikon
Step 1. Bland ingredienserne sammen.
Step 2. Fordel dine to toppings i otte lækre nyåbnede østers.
Tip
Køb de to toppings i butikken på Nordre Toldbod op til nytår.