1/12/2019
Østers med tomatconcassé eller ponzusauce
Østers er en sand klassiker, når der skal kræses om gastronomien, og netop i disse kolde måneder er den på sit højeste smagmæssigt. Den salte, friske smag åbner sammen med et glas Champagne appetitten, hvad end det vanedannende makkerpar serveres inden julemiddagen som i Frankrig, til nytårsaften eller ved en hvilken som helst anden given lejlighed, hvor lysten skulle indfinde sig. Vi ser ingen skam i, hvis denne skulle opstå på en grå tirsdag.
Ingredienser
- Tomatconcassé med tabasco
- 1 tomat
- 5 dråber tabasco
- Ponzusauce med daikon
- 2 spsk soya
- 1 tsk friskpresset limesaft
- 40 g daikon eller radise i små tern
Sådan gør du
Tomatconcassé med tabasco
Step 1. Skær tomaten i fire både og fjern kernerne.
Step 2. Placér tomatbåden med skindsiden ned og skær skindet af
Step 3. Skær tomatfileterne i tern på 0,5 * 0,5 cm. Smag til med tabasco.
Ponzusauce med daikon
Step 1. Bland ingredienserne sammen.
Step 2. Fordel dine to toppings i otte lækre nyåbnede østers.
Tip
Køb de to toppings i butikken på Nordre Toldbod op til nytår.
Andre forslag
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...