5/4/2024
|
Magasin 2 2024
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde rischips fungerer som spisetøj, så du ikke behøver en ske til at fange de små fiskeæg.
Ingredienser
- 300 stenbiderrogn, renset
- 200 g Løgismose creme fraiche 18%
- Et par løvstikkeblade
- 100 g hvide asparges
- 1 bundt purløg
- 100 g skalotteløg
- ½ tsk salt
- peber
- Rischips
- 100 g grødris
- 350 g vand
- ½ tsk salt
- 2 tsk sesamfrø
- 1 l smagsneutral olie
Sådan gør du
Rischips
Step 1. Kog ris i saltet vand under låg i ca. 35 min.
Step 2. Forvarm ovnen til 85 °C.
Step 3. Fordel kogte ris i et tyndt lag på en bageplade med bagepapir og drys med sesam. Tør ovnen i ca. 4 timer, til risene er tørre og køl af.
Step 4. Bryd risene i passende størrelser og steg i olie ved 190-200 °C, til risene er puffede. Placér på fedtsugende papir, f.eks. køkkenrulle.
Rogn
Step 1. Smag rognen til med salt.
Step 2. Skræl og skær asparges i tynde strimler og blanchér kort i saltet vand. Køl af i koldt vand og dræn. Brug eventuelt et mandolinjern med julienne indsats.
Step 3. Skær purløg fint, skær skalotteløg i tynde skiver og skær løvstikke i tynde strimler.
Step 4. Smag creme fraiche til med salt og peber.
Anretning
Step 1. Fordel rogn i små skåle. Flad rognen ud med bagsiden af en ske. Drys med purløg og læg en klat creme fraiche i midten.
Step 2. Form en lille rede af asparges med en gaffel og læg creme fraiche oven på. Afslut med skalotteløg, løvstikke og en rischips på siden. Servér afkølet.
Andre forslag
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Gobernador
Taco Gobernador har sine rødder ved Stillehavskyst...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...