25/11/2025
|
Bocuse d'Or Team Danmark
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf, har haft vores franske frilandsberberiand med i køkkenet – han serverer anden sharing style med langtidsbagt knoldselleri, brunet smør og hasselnødder samt glaserede gulerødder med grape.
Prøv opskriften, hvis årets julefrokost skal have lidt ekstra magi.
Skal der vin til? Vores sommelier skænker en elegant rød Bourgogne.
Ingredienser
- And
- 1 Løgismose frilandsberberiand
- 500 g Løgismose smør
- 1 pose Løgismose økologiske Agen svesker
- Citrontimian
- Aromatiske peberkorn
- Hvidløg
- Citron
- Salt
- Knoldselleri
- 1 knoldselleri
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- hvidløg
- Timian
- Andre urter
- 100 g Løgismose smør
- Hasselnødder
- Balsamicoeddike "Maturo"
- Gulerødder
- 8 gulerødder med top
- 400 g gulerodsjuice
- Citron
- Løgismose smør
- 2 grapefrugter
- Salt
- Appelsintagetes
Sådan gør du
And
Skær andelår fra og tørsalt natten over tildækket på køl. Skyl overskydende salt af andelårene efterfølgende dag.
Varm smør eller andefedt op til ca. 90 °C i en gryde, og tilsæt andelår, timian og hvidløg. Confitér lårene, til de er møre – ca. 2-3 timer. Køl dem ned i fedtet, til de er kolde. Steg de confiterede andelår sprøde i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 35 min. med skindet opad.
Psst ... i stedet for at confitere selv, kan du bruge Løgismose confiterede andelår af frilandsberberiand.
Rids fedtet på andebrysterne, gnid med lidt hvidløg, og krydr med salt og peber. Fyld anden med svesker, hvidløg, citron og eventuelt andre råvarer efter smag. Luk enden med kødnåle eller tandstikker.
Placér anden på en rist med skindet opad, og steg den i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 20 min. Tag stegen ud, skru ovnen ned på 160 °C, og lad den hvile lidt. Sæt den tilbage i ovnen i ca. 15 min., tag den ud igen, og lad den derefter hvile.
Knoldselleri
Skræl knoldselleri og krydr med salt, peber, krydderurter og lidt olivenolie. Pak den ind i staniol eller bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 35 min.
Smelt smør og brun det i en gryde – det kan med fordel gøres dagen forinden.
Rist og afskal hasselnødder.
Skær det bagte knoldselleri i passende stykker. Placér på et smukt fad med ristede hasselnødder, brunet smør, urter og balsamicoeddike.
Gulerødder
Skræl gulerødderne. Sæt en sautépande med gulerodsjuicen over at koge og tilsæt gulerødderne. Kog gulerødderne møre og reducér juiceen ind til en ¼, tilsæt lidt smør og citronsaft og smag til med salt.
Skær små fileter af grapefrugten.
Anret gulerødder og grape på et smukt fad og pynt evt. Med appelsintagetes.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.