15/5/2025
|
Magasin 2 2025
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøver ikke at kræve utallige timer indenfor i køkkenet. Tænd op i grillen, og lad festen rulle, mens maden bliver klar.
Spørger man Kasper, kokken, som bl.a. står bag maden i magasinet Klub Løgismose Vin & Mad, er dit bedste kort på hånden at have køleskabet fuld af gode grillmarinader.
Så skal du højest sende en af gæsterne efter Løgismose kylling i Netto eller forbi en fiskehandler, og middagen – til mange såvel som få – kan være klar på bare få minutter.
Ingredienser
- Marinaden til fisk
- 1 håndfuld persille
- 5 fed hvidløg
- 1 citron (revet skal)
- 6 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Marinaden til grønt
- 3 spsk honning
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk revet ingefær
- ½ chili (afhængig af styrke)
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk salt
- 1½ spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk soya
- Marinaden til frugt
- 5 spsk mørk sirup
- 2 spsk mørk Rom
- 1 bundt mynte
- ½ (skal og saft)
- 1 knivspids salt
- 50 g sukker
- Marinaden til kylling
- 1 lime (saften)
- 1 håndfuld friske koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 peberfrugt
- 1 chili (afhængig af styrke)
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk salt
- 1½ spsk mørk sirup
- 3 spsk Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Marinaden til fisk
Blend alle ingredienserne og smør på fisk, rejer eller blæksprutte.
Marinaden til grønt
Blend alle ingredienserne og smør på f.eks. broccoli, blomkål eller et kvart spidskål.
Marinaden til frugt
Blend alle ingredienserne og smør på ananas, fersken eller blommer.
Marinaden til kylling
Blend alle ingredienserne og gnid på kyllingen (lad gerne kyllingen trække med marinaden).
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...