31/5/2023
Sommerlig tatar med trompetsvampe, kirsebær og hasselnødder
Klassisk og så alligevel ikke. I stedet for at røre tataren med cornichoner og kapers og servere med en rå æggeblomme, skæres kødet og vendes med olivenolie og en masse friske urter. Servering får selskab af friske kirsebær, ristede hasselnødder og trompetsvampe for en fin æstetisk servering. Fuldend oplevelsen med et glas Løgismose rød no. 01. Det er ren forkælelse.
Ingredienser
- Tatar
- 250 g sommerbukfilet , kalvekød eller oksekød
- 3 spsk Løgismose olivenolie
- 2 spsk Løgismose økologik balsamicoeddike
- ½ tsk finthakket frisk timian
- 1 spsk hakket kørvel
- 1 finthakket bananskalotteløg
- Groft salt
- Friskkværnet peber
- I øvrigt
- 1 spsk god mayonaise
- 10 g tørrede trompetsvampe
- 8 kirsebær
- 30 g ristede hasselnødder
- 4 stk Løgismose syltede Borretane-løg eller andre syltede løg
- Rød skovsyre
Sådan gør du
Step 1.
Afpuds kødet for sener og fedt, så du blot har rent kød tilbage. Skær kødet i tynde skiver, og skær efterfølgende i tern. Størrelsen afhænger af smag og behag, men vi ynder at bevare struktur og beholder således lidt størrelse på kødet.
Step 2.
Pisk olivenolie og balsamicoeddike til en vinaigrette. Tilsæt frisk timian og kørvel, samt finthakket skalotteløg. Vend vinaigretten med det skårede kød og smag til med salt og peber. Justér eventuelt syren med balsamicoeddike.
Step 3.
Udvand og rens de tørrede trompetsvampe og steg svampene sprøde med lidt salt.
Step 4.
Flæk og udsten kirsebær, skær syltede løg i kvarte og hak de ristede hasselnødder groft.
Step 5.
Anret tataren i bunden af en tallerken. Pynt med et par dutter mayonaise, stegte svampe, halve kirsebær, syltede løg, hasselnødder og til sidst skovsyre.
Step 6.
Nyd retten med et glas let kølet Løgismose rød no 01 og gerne med lidt Løgismose Karl Johan-svampe på siden.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...