25/6/2017 |
Sommersalat på fynsk rygeost med ærter og rimmet kammusling
Ah du danske sommer. En let frokostanretning, der med friskbælgede ærter, sprøde radiser, friske krydderurter og den fynske rygeost – naturligvis – smager af en sådan.
Ingredienser
- Kammuslinger
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk korianderfrø
- 4 stk store kammuslinger
- 1 spsk flagesalt
- ½ tsk sukker
- Sommersalat
- 150 g bælgede ærter
- Saft af ½ citron
- 50 g Løgismose smør
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 400 g fynsk rygeost 10%
- Salt og friskkværnet peber
- Salat
- 4 stk radiser
- 4 håndfulde spæd grøn salat af den slags du bedst kan lide
- 1 håndfuld friske krydderurter f.eks. krondild, kørvel eller koriander
- 1 håndfuld ærtespirer
- 2 spsk rapsolie
- 1 tsk hvidvinseddike
- Salt og friskkværnet peber
- Ristet rygbrød
- 4 skiver rugbrød
- 1 spsk Løgismose smør
- Lidt salt
Sådan gør du
Kammuslinger
Step 1. Rist fennikelfrø og korianderfrø på en tør pande og knus dem i en morter. Fjern musklen på siden af muslingen og del hver musling i to. Læg dem på et fad eller i en skål og vend dem godt med salt, sukker og krydderierne. Sæt dem på køl og lad dem trække i 2-3 timer.
Sommersalat
Step 1. Blancher ærterne i kogende vand i ca. ½-1 minut. Sigt vandet fra og hæld dem straks i blenderskålen. Stænk med citronsaft og start blenderen.
Step 2. Tilsæt så smør og fløde og kør ærterne så glatte som muligt. Sæt puréen i køleskabet, til den er helt kold. Inden servering røres ærtepuréen og rygeosten sammen og smages til med lidt salt og peber.
Salat
Step 1. Skyl radiserne og skær top og bund af. Skyl salat og krydderurter og lad dem dryppe af. Skær radiserne i tynde skiver og vend dem sammen med salaten, krydderurterne og ærtespirer. Mariner med olie, eddike, salt og peber.
Ristet rugbrød
Step 1. Steg rugbrødsskiverne i lidt smør på panden og læg dem herefter på et stykke fedtsugende papir. Krydr med lidt salt. Skyl kammuslingerne hurtigt i iskoldt vand inden servering og dup dem tørre på et viskestykke. Anret sommersalaten på brødet og pynt med kammuslinger og salat. Hvis du har sommersalat og grøn salat i overskud, kan du servere det i skåle ved siden af.
Andre forslag
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...
Stegt helleflynder med hjertemuslinger, skummende sauce, dild og kaviar
Helleflynder er den største fladfisk, og måske også den fineste spisefisk I Bocuse-køkkenet nærmest danser Sebastian rundt om ...Bagt pighvar med muslingsauce blanquette og purløgsolie