1/12/2019
|
Magasin 9 2019
Sveske–konfekt
Gå i det søde køkken og lav konfekt fra øverste skuffe, hvor de gode råvarer får lov at træde frem og tilsammen opnår en højere enhed. Nyd konfekten til jul, nytår eller en hvilken som helst anden anledning, hvor trangen til lidt sødt af højeste kvalitet skulle melde sig.
Ingredienser
- Ingredienser
- 1 dl Kahlua eller din egen favorit-alkohol
- 200 g svesker fra Agen uden sten
- 400 g marcipan fra Summerbird
- Marcona mandler til pynt
- 200 g chokolade til at dyppe konfekten i
Sådan gør du
Svesker
Step 1. Lad sveskerne trække i Kahlua natten over i en lukket bøtte, så de kan trække smag. Si sveskerne og hak dem. Bland svesker og marcipan til en ensartet masse og rul dem til ovale kugler.
Chokoladetemperering
Step 1. Smelt 3⁄4 af chokoladen over vandbad og tag den af varmen. Hak resten af chokoladen og vend den i den varme chokolade. Vend forsigtigt chokoladen mens den køler ned til 32 °C. Hæld chokoladen op i en smal, høj beholder.
Step 2. Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret, som den skal.
Samling
Step 1. Stik en spids kniv ned i et stykke af sveskekonfekten og dyp den i chokolade, lad den dryppe lidt af og skrab evt. bunden af på beholderens kant.
Step 2. Sæt konfekten på et stykke bagepapir og dæk hullet fra kniven med en Marcona-mandel.
Tip
Tjek om chokoladen er tempereret ved at lave en lille prøve på en palet – hvis chokoladen størkner og ikke har striber, er den tempereret, som den skal.
Andre forslag
Choux au craquelin med appelsinmarmelade og vaniljeis
Vores økologiske sødmælk, fløde, smør og appelsinm...
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Sveskehapsere
Kasper kastede sig over svesken og kreerede en konfektkage så intens, den tryller smilet frem sel...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...