16/5/2024
|
Magasin 3 2024
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus ved navn Nopales, men da kaktus ikke vokser på de danske breddegrader, har vores kok erstattet kaktus med danske, sprøde, spæde squash.
Ingredienser
- Syltede squash – danske nopales
- 400 g squash
- 1 løg
- 1 chili
- 2 spsk salt
- 3 dl vand
- 3 dl eddike
- 1 tsk peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- Garniture
- 1 bøtte Løgismose salatost
- 100 g chicharrón ller flæskesvær (kan udelades, hvis du ønsker en udelukkende grøn taco)
- 3 modne avocado
- ½ rødløg
- Rød chili efter smag
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 lime saft herfra
- Salt
- Servering
- Små Tortillas
- Salsa roja – find opskriften på løgismose.dk
- Grønne urter – gerne fintsnittet ramsløg
Sådan gør du
Syltede squash
Step 1. Halvér squash og skrab kernerne ud med en ske. Rens og skær rødløg i både og halvér chili på langs.
Step 2. Hæld vand, salt, eddike, peberkorn og korianderfrø i en gryde og kog op.
Step 3. Kom squash, løg og chili i et sylteglas og hæld den kogende lage over.
Step 4. Sænk det lukkede patentglas ned i en gryde med vand og kog roligt i 15 min.
Step 5. Stil de syltede squash til side indtil brug.
Garniture
Step 3. Halvér avokado og kassér stenen. Skrab indholdet ud med en ske og skær avokadoen i tern. Skær rødløg i fine små tern og hak chili.
Step 2. Vend avokado, olie, rødløg, limesaft og chili sammen. Det må gerne falde sammen, men uden at avocadoen mister sin struktur. Smag til med salt og chili
Step 3. Smuler salattern.
Servering
Step 1. Varm tortillas på tør en pande, grill eller i mikroovn.
Step 2. Placér syltet squash, en stor skefuld avokado her på. Dernæst salattern, salsa roja, chicarrón og afslut med en urt.
Tip
De syltede squash er også en skøn måde at hengemme sommerens høst.
Tip
Tilføj gerne fintskåret grønne asparges vendt med til salt og olivenolie, mens de er i sæson.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...