17/10/2025
|
Magasin 5 2025,Løgismose i Netto
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød. Det er fast, men samtidig utroligt mørt, med en ren, koncentreret andesmag uden den tunge fedme, man ofte finder hos en fuldvoksen and.
Andebryst skåret helt tyndt (tagliata betyder ‘tyndtskåret’ på italiensk) og serveret på papirstynde skiver af rødbede, gløgg-marinerede figner og soja-ristede valnødder bliver retten en elegant kombination af sødme, fylde, knas – og noter af jul.
Ingredienser
- 1 Løgismose frilandscanette andebryst
- 2 rødbeder
- 1 håndfuld valnødder
- 3 spsk soja
- 1 stk friséesalat eller endive
- 2 spsk sennepskorn
- ½ dl hvidvinseddike
- Løgismose balsamico glace
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- Salt og peber
- Syltede figner
- 10 friske figner
- ½ l Løgismose rødvinsgløgg
- 5 dl sukker
Sådan gør du
Step 1
Bag rødbeder i ovnen ved 180 °C, til de er let møre – ca. 1 time afhængig af størrelse – og afkøl.
Step 2
Vend valnødder med soja, og bag i ovnen ca. 10 min. ved 180 °C, til sojaen er fordampet.
Step 3
Kog eddike og sennepskorn op et par minutter, hæld i en skål og sæt til side.
Step 4
Rids tern på fedtsiden af andebrystet. Krydr brystet med salt, og læg med fedtsiden nedad på en pande. Steg i 5-8 min. ved mellem varme. Vend brystet, og steg yderligere 2-3 min. på kødsiden, til brystet er rosa. Lad trække i 10 min.
Step 5
Vask salaten, og pil bladene af. Del syltede figner i kvarte. Pil skrællen af de færdigbagte rødbeder, og skær i tynde skiver, brug evt. et mandolinjern. Vend skiverne med sennepskorn og eddike.
Step 6
Fordel rødbeder på fad. Hæld lidt balsamico glace over, og top med figner, salat og valnødder. Skær brystet på langs og placér ovenpå.
Syltede figner
Skyl figner. Kog sukker, gløgg og figner op i en gryde. Hæld over fignerne i et sylteglas, sæt låg på og lad trække mindst natten over.
Tip
Brug en rest rødvin, julede krydderier og sukker, når du skal marinere fignerne.
Andre forslag
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...