31/5/2019
|
Magasin 5 2019
Toast med snegle og kantareller
Snegle er ikke en råvare, vi bliver præsenteret for særlig ofte herhjemme, men det er en skam, for snegle er en lille delikatesse. Smagen er mild og præget af umami og gør sig godt sammen med eksempelvis hvidløg og persille. Kantarelsæsonen er i fuld gang og afhængig af nedbørsmængden og varmen kan man være heldig at finde dem mange steder i Danmark. Den lille, faste, velsmagende svamp har en mild delikat aroma, som særligt egner sig til stegning eller stuvning. Her kombineres kantarellerne med snegle, der med en let jordet, umamirig smag giver ekstra bund til svampene og skaber en perfekt scene for klassisk rød Bourgogne.
Ingredienser
- 48 snegle (fra dåse)
- 500 g kantereller , rensede
- 1 bundt persille , grofthakket
- 4 fed hvidløg , snittet
- 2 store tomater (skåret i store stykker og uden kerner)
- 50 g Løgismose smør
- Lidt vindruekerneolie
- 4 skiver godt brød , ristet eller grillet
Sådan gør du
Step 1.
Skyld sneglene godt igennem under den kolde hane, gerne i 5-10 minutter.
Step 2.
Rist imens kantarellerne på en pande i olien, tilsæt hvidløget og vend det sammen med svampene.
Step 3.
Tilsæt smør. Når det er smeltet, tilsættes snegle og tomat, vend persillen i og smag til med salt og peber.
Step 4.
Anret på brødet og servér med det samme.
Andre forslag
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...