31/5/2019 | Magasin 5 2019
Toast med snegle og kantareller
Snegle er ikke en råvare, vi bliver præsenteret for særlig ofte herhjemme, men det er en skam, for snegle er en lille delikatesse. Smagen er mild og præget af umami og gør sig godt sammen med eksempelvis hvidløg og persille. Kantarelsæsonen er i fuld gang og afhængig af nedbørsmængden og varmen kan man være heldig at finde dem mange steder i Danmark. Den lille, faste, velsmagende svamp har en mild delikat aroma, som særligt egner sig til stegning eller stuvning. Her kombineres kantarellerne med snegle, der med en let jordet, umamirig smag giver ekstra bund til svampene og skaber en perfekt scene for klassisk rød Bourgogne.
Ingredienser
- 48 snegle (fra dåse)
- 500 g kantereller , rensede
- 1 bundt persille , grofthakket
- 4 fed hvidløg , snittet
- 2 store tomater (skåret i store stykker og uden kerner)
- 50 g Løgismose smør
- Lidt vindruekerneolie
- 4 skiver godt brød , ristet eller grillet
Sådan gør du
Step 1.
Skyld sneglene godt igennem under den kolde hane, gerne i 5-10 minutter.
Step 2.
Rist imens kantarellerne på en pande i olien, tilsæt hvidløget og vend det sammen med svampene.
Step 3.
Tilsæt smør. Når det er smeltet, tilsættes snegle og tomat, vend persillen i og smag til med salt og peber.
Step 4.
Anret på brødet og servér med det samme.
Andre forslag
Sommergrønt med rygeost og dukkah
Et frisk supplement til sommerfrokosten eller aper...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Mælkemarmelade med havsalt
Dulche de leche eller mælkemarmelade – om du vælger den latinamerikanske eller danske betegnelse ...
Hønsesalat med drueagurker og syltede svampe
En dansk smørrebrødsklassiker spækket med Løgismose kylling, syltede agurker og svampe og en mass...