30/3/2021
|
Magasin 3 2022
Tomatiseret muslingesuppe
Du kender måske moules marineres og moules frites – men har du prøvet at sætte blåmuslinger i tomatiseret selskab? Hvis ikke, kan vi anbefale at kaste dig ud i opskriften her på en frisk og afrundet tomatiseret suppe med blåmuslinger hvor de kødfulde muslinger møder søde tomater og masser af olivenolie i en suppe, som afsluttes med oliemættet brød og semidried tomater af højeste kvalitet. Føl dig ganske godt til rette med en skålfuld muslingesuppe og et køligt glas Vinho Verde – forudsætningerne for velbehag bliver ikke bedre!
Ingredienser
- 600 g modne, friske tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 cm rød chili
- 1½ dl olivenolie
- 1 kg blåmuslinger
- 1 dl hvidvin , alternativt rosévin
- 1 finthakket løg
- Lidt frisk rosmarin
- Lidt frisk timian
- 2 skiver frisk landbrød , plukket i store stykker
- Olivenolie , til at stege brød i
- 1 håndfuld bredbladet persille , hakket groft
- 4 spsk semi-soltørrede tomater , (gerne fra Cascina San Giovanni)
Sådan gør du
Step 1.
Halvér tomaterne og pil hvidløgene og kom det i en gryde med chili. Tilsæt olivenolie og stil det på blusset ved svag varme og lad det småsimre i ca. 20 minutter, uden at det koger.
Step 2.
Gør imens alt klar til muslinger. Skrub muslingerne mod hinanden i køkkenvasken, og kassér evt. muslinger, som er gået i stykker eller ikke lukker sig. Varm lidt olie i en tykbundet gryde.
Step 3.
Tilsæt muslinger, løg, hvidløg og krydderurter. Sautér det hele ved høj temperatur under låg. Når muslingekødet er fast og nemt løsner sig fra skallen er de færdige – regn ca. med. 3-4 minutter.
Step 4.
Tag muslingerne op ved hjælp af en hulske, og lad dem afkøle let inden muslingekødet pilles ud. Væden hældes til blandingen med tomater, som derefter blendes og sies. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft. Steg brødstykker gyldne i olivenolie ved moderat temperatur og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Step 5.
Anret semidried tomater og muslingekødet i dybe, varme tallerkener og hæld suppen over. Drys med sprødstegt brød og hakket persille og dryp eventuelt med god olivenolie.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...