30/3/2021 | Magasin 3 2022
Tomatiseret muslingesuppe
Du kender måske moules marineres og moules frites – men har du prøvet at sætte blåmuslinger i tomatiseret selskab? Hvis ikke, kan vi anbefale at kaste dig ud i opskriften her på en frisk og afrundet tomatiseret suppe med blåmuslinger hvor de kødfulde muslinger møder søde tomater og masser af olivenolie i en suppe, som afsluttes med oliemættet brød og semidried tomater af højeste kvalitet. Føl dig ganske godt til rette med en skålfuld muslingesuppe og et køligt glas Vinho Verde – forudsætningerne for velbehag bliver ikke bedre!
Ingredienser
- 600 g modne, friske tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 cm rød chili
- 1½ dl olivenolie
- 1 kg blåmuslinger
- 1 dl hvidvin , alternativt rosévin
- 1 finthakket løg
- Lidt frisk rosmarin
- Lidt frisk timian
- 2 skiver frisk landbrød , plukket i store stykker
- Olivenolie , til at stege brød i
- 1 håndfuld bredbladet persille , hakket groft
- 4 spsk semi-soltørrede tomater , (gerne fra Cascina San Giovanni)
Sådan gør du
Step 1.
Halvér tomaterne og pil hvidløgene og kom det i en gryde med chili. Tilsæt olivenolie og stil det på blusset ved svag varme og lad det småsimre i ca. 20 minutter, uden at det koger.
Step 2.
Gør imens alt klar til muslinger. Skrub muslingerne mod hinanden i køkkenvasken, og kassér evt. muslinger, som er gået i stykker eller ikke lukker sig. Varm lidt olie i en tykbundet gryde.
Step 3.
Tilsæt muslinger, løg, hvidløg og krydderurter. Sautér det hele ved høj temperatur under låg. Når muslingekødet er fast og nemt løsner sig fra skallen er de færdige – regn ca. med. 3-4 minutter.
Step 4.
Tag muslingerne op ved hjælp af en hulske, og lad dem afkøle let inden muslingekødet pilles ud. Væden hældes til blandingen med tomater, som derefter blendes og sies. Smag til med salt, peber og evt. citronsaft. Steg brødstykker gyldne i olivenolie ved moderat temperatur og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Step 5.
Anret semidried tomater og muslingekødet i dybe, varme tallerkener og hæld suppen over. Drys med sprødstegt brød og hakket persille og dryp eventuelt med god olivenolie.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk