16/2/2024
|
Magasin 1 2024
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana.
I denne version består fyldet af jomfruhummer og stracciatella, da kyststrækning ud til Middelhavet utvivlsomt frembringer lysten til havfriske fisk og skaldyr. Den sarte, søde smag af jomfruhummer og friske, fedmefulde stracciatella får modspil fra en cremet citronspækket sauce.
Med et glas kølig toscansk Vermentino til er du ikke langt fra en italiensk havbrise.
Ingredienser
- Citronsauce
- 2 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 50 g olivenolie (6 spsk.)
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 4 citroner skal herfra
- Salt
 
- Tortelli
- 250 g Semola di grano
- 2 æg
 
- Fyld
- 150 g pillede jomfruhummere
- 150 g stracciatella-ost eller burrata
- 1 æggeblomme
 
Sådan gør du
Citronsauce
Step 1. Pil og knus hvidløg med bredsiden af en kniv og steg gyldent i olivenolie i en gryde. Pil og skær imens løg i tynde strimler og tilsæt til gryden. Lad løgene stege ved lav varme, indtil de er helt glasklare og uden de tager farve. Det tager cirka 10-15 min.
Step 2. Riv skallen af citronerne, kom i gryden og lad simre i et par minutter.
Step 3. Hæld fløde og mælk i gryden og kog i et par minutter. Blend det hele helt fint med en stavblender.
Step 4. Smag til med salt og lidt citronsaft.
Fyld
Step 1. Hak jomfruhummer og straciatella groft. Bland begge dele med æggeblommen i en skål. Smag til med salt. Opbevar på køl til brug.
Pasta
Step 1. Hæld mel og æg i en skål og rør, til dejen er samlet. Ælt til sidst med hænderne til pastadejen føles glat og smidig. Lad dejen hvile i mindst 1 time og gerne et døgn.
Step 2. Rul pastaen ud på en pastamaskine til tyndeste tykkelse. Start fra den tykkeste størrelse og arbejd dig nedad.
Step 3. Læg pladerne på et meldrysset bord og fordel fyldet i små bunker langs midten af pladerne med mellemrum i mellem. Er pladerne blevet tørre, kan du smøre dem med et helt sammenpisket æg.
Step 4. Fold pladerne ind over fyldet og skær eller udstik de fyldte pastaer i ønsket størrelse. Tortelli er traditionelt rektangulære, men du bestemmer selv formen. Skal de fyldte pastaer ikke anvendes indenfor en times tid, kan du med fordel forkoge pastaerne et par minutter og opbevare dem på køl.
Servering
Step 1. Kog let saltet vand op i en stor gryde.
Step 2. Hæld citronsaucen på en stor sautérpande og varm stille op.
Step 3. Kog tortelli i 2-3 minutter, når vandet koger, og overfør dem derefter til panden sammen med cirka 1 dl pastavand.
Step 4. Slyng panden rundt, og lad pastaen tilberede endeligt færdigt heri. Er saucen for tynd, kan du drysse lidt hvedemel i, indtil ønskede konsistens er opnået.
Step 5. Servér pastaen straks. Riv eventuelt lidt frisk citronskal henover.
Tip
Du kan købe italiensk burrata hos Løgismose Nordre Toldbod.
Tip
Skal de fyldte pastaer ikke anvendes indenfor en times tid, kan du med fordel forkoge pastaerne et par minutter og opbevare dem på køl. Efter forkogning kan du også fryse pastaerne. Kog da pastaerne direkte fra frost, når du skal bruge dem.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
