31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Tynde torskeskiver i sauce marinière
Serveringen er en klassiker på den sydfynske kro, Falsled Kro, og optrådte på noget så fornemt som kroens 50-års jubilæumsmenu sidste år. Den kræver den friskeste torsk, du kan komme i nærheden af. Ser du, fidusen er nemlig at filetere og tilberede fisken før rigor mortis melder sin ankomst, så fisken krøller op og nærmest rejser sig på tallerkenen. Neutrale grøntsager er valgt med fuldt overlæg, ligesom retten kun kalder på en knivspids af de eksotiske krydderier, for det er den friske torsk og smagen af hav, der skal brilliere her. Nøjagtig som man altid har gjort det på den sydfynske kro; tilberedt udvalgte råvarer med størst omhu.
Ingredienser
- Tynde torskeskiver i sauce marinière
- 200 g torskeryg
- 1 stor gulerod
- 1 lille courgette
- ½ dl god olivenolie
- ½ dl reduceret fiskefond kan købes hos en fiskehandler eller laves selv
- ½ tsk safran
- ½ tsk god karry
- 3 østers kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
- citronsaft
- Salt
- 1 spsk purløg , finthakket
- 40 g ørredrogn
Sådan gør du
Sådan gør du
Tænd ovnen på grill 240 °C.
Skær gulerod, porre og courgette i meget små tern.
Blanchér grøntsagerne i saltet vand i 1 minut. Køl dem ned, og tør dem fri for vand.
Lun olivenolie og fiskefond forsigtigt sammen til en vinaigrette med safran og karry, til farven er trukket ud safranen.
Hak østers i tern.
Køl olie- og fond-vinaigretten let ned, og bland med citronsaft og hakkede østers. Smag evt. til med salt.
Bland de blancherede grøntsager i vinaigretten sammen med skåret purløg.
Skær torsken i tynde skiver og placér i et tyndt lag på fade smurt med olivenolie. Drys torsken med salt, og sæt fadet i ovnen på grill i 1 minut. Torsken skal herefter stadig fremstå let tilberedt uden at være helt hvid i kødet.
Anret nu grøntsagerne og ørredrogn oven på den lyngrillede torsk. Servér med det samme.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
