31/1/2022
|
Magasin 1 2022
Tynde torskeskiver i sauce marinière
Serveringen er en klassiker på den sydfynske kro, Falsled Kro, og optrådte på noget så fornemt som kroens 50-års jubilæumsmenu sidste år. Den kræver den friskeste torsk, du kan komme i nærheden af. Ser du, fidusen er nemlig at filetere og tilberede fisken før rigor mortis melder sin ankomst, så fisken krøller op og nærmest rejser sig på tallerkenen. Neutrale grøntsager er valgt med fuldt overlæg, ligesom retten kun kalder på en knivspids af de eksotiske krydderier, for det er den friske torsk og smagen af hav, der skal brilliere her. Nøjagtig som man altid har gjort det på den sydfynske kro; tilberedt udvalgte råvarer med størst omhu.
Ingredienser
- Tynde torskeskiver i sauce marinière
- 200 g torskeryg
- 1 stor gulerod
- 1 lille courgette
- ½ dl god olivenolie
- ½ dl reduceret fiskefond kan købes hos en fiskehandler eller laves selv
- ½ tsk safran
- ½ tsk god karry
- 3 østers kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
- citronsaft
- Salt
- 1 spsk purløg , finthakket
- 40 g ørredrogn
Sådan gør du
Sådan gør du
Tænd ovnen på grill 240 °C.
Skær gulerod, porre og courgette i meget små tern.
Blanchér grøntsagerne i saltet vand i 1 minut. Køl dem ned, og tør dem fri for vand.
Lun olivenolie og fiskefond forsigtigt sammen til en vinaigrette med safran og karry, til farven er trukket ud safranen.
Hak østers i tern.
Køl olie- og fond-vinaigretten let ned, og bland med citronsaft og hakkede østers. Smag evt. til med salt.
Bland de blancherede grøntsager i vinaigretten sammen med skåret purløg.
Skær torsken i tynde skiver og placér i et tyndt lag på fade smurt med olivenolie. Drys torsken med salt, og sæt fadet i ovnen på grill i 1 minut. Torsken skal herefter stadig fremstå let tilberedt uden at være helt hvid i kødet.
Anret nu grøntsagerne og ørredrogn oven på den lyngrillede torsk. Servér med det samme.
Andre forslag
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...
Grillet multe
Multen lever sydpå om vinteren, men svømmer op til os i maj og bliver her til august.
Har ...
Avocadocarpaccio
Vegetarisk carpaccio og skønt tilbehør til grillet k...
Bruschetta
Italiensk appetizer eller frisk og mættende tilbehø...
Anellini alla Pecorara
Traditionel, vegetarisk pastaret fra Abruzzo.
Anellini er den fingerringelignende pastatyp...