30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med okse og dem med vildt. De er alle umamirige hyggeretter, som vi ynder.
Men har du prøvet dem uden? Dem som i stedet er fulde af gode grøntsager og proteiner fra planteriget? Her får du Løgismose kokkens vegetargryde, som er rig på ikke bare smag, men græskar, linser og svampe, der alle sammen bidrager til vitaminer, næring, god mæthed og naturligvis efterårshyggen.
Nyd gerne retten med godt brød.
Ingredienser
- 50 g Løgismose ekstra jomfruolivenolie
- 250 g gulerødder
- 150 g selleri
- 150 g løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g grønne linser
- 250 g hokkaidogræskar
- 200 g søde kartofler
- 1 håndfuld friske urter
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 150 g svampe
- 4 stk laurbærblade
- 6 stk enebær
- 10 stk peberkorn
- 120 g grønkål
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Rens gulerødder, selleri, hvidløg og svampe og skær i mindre stykker. Rens også græskar og sødkartoffel og skær i mundrette stykker.
Step 2
Hæld olivenolie i en varm gryde og tilsæt gulerødder, selleri, løg, hvidløg, svampe, friske urter, laurbærblade, enebær og peberkorn og steg i 5-10 min.
Step 3
Tilsæt grønne linser og bouillon/vand og kog under låg i 30-40 min.
Step 4
Tilsæt græskar og sødekartoffel, når linser mørner og grøntsagerne møre. Smag retten til med salt.
Step 5
Fyld en håndfuld fintsnittet grønkål i en skål og hæld den kogene gryderet henover. Servér brandvarm.
Tip
Den grønne ret er rustik og arter sig perfekt til en skovtur. Ordn alle råvarerne forinden, pak dem i poser og medbring i picnickurven.
Tip
Har du et stykke parmesanost i lommen, kan du sagtens rive osten hen over ved servering.
Tip
Brug de urter, der er tilgængelige og brug endelig rigeligt af dem.
Andre forslag
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
