30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med okse og dem med vildt. De er alle umamirige hyggeretter, som vi ynder.
Men har du prøvet dem uden? Dem som i stedet er fulde af gode grøntsager og proteiner fra planteriget? Her får du Løgismose kokkens vegetargryde, som er rig på ikke bare smag, men græskar, linser og svampe, der alle sammen bidrager til vitaminer, næring, god mæthed og naturligvis efterårshyggen.
Nyd gerne retten med godt brød.
Ingredienser
- 50 g Løgismose olivenolie
- 250 g gulerødder
- 150 g selleri
- 150 g løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g grønne linser
- 250 g hokkaido-græskar
- 200 g søde kartofler
- 1 håndfuld friske urter
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 150 g svampe
- 4 stk laurbærblade
- 6 stk enebær
- 10 stk peberkorn
- 120 g grønkål
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Rens gulerødder, selleri, hvidløg og svampe og skær i mindre stykker. Rens også græskar og sødkartoffel og skær i mundrette stykker.
Step 2
Hæld olivenolie i en varm gryde og tilsæt gulerødder, selleri, løg, hvidløg, svampe, friske urter, laurbærblade, enebær og peberkorn og steg i 5-10 min.
Step 3
Tilsæt grønne linser og bouillon/vand og kog under låg i 30-40 min.
Step 4
Tilsæt græskar og sødekartoffel, når linser mørner og grøntsagerne møre. Smag retten til med salt.
Step 5
Fyld en håndfuld fintsnittet grønkål i en skål og hæld den kogene gryderet henover. Servér brandvarm.
Tip
Den grønne ret er rustik og arter sig perfekt til en skovtur. Ordn alle råvarerne forinden, pak dem i poser og medbring i picnickurven.
Tip
Har du et stykke parmesanost i lommen, kan du sagtens rive osten hen over ved servering.
Tip
Brug de urter, der er tilgængelige og brug endelig rigeligt af dem.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...