30/8/2024
|
Magasin 5 2024
Vegetargryde med græskar, linser og svampe
Simreretter findes i tusindvis – der er dem med kylling eller hane, dem med kalv og med okse og dem med vildt. De er alle umamirige hyggeretter, som vi ynder.
Men har du prøvet dem uden? Dem som i stedet er fulde af gode grøntsager og proteiner fra planteriget? Her får du Løgismose kokkens vegetargryde, som er rig på ikke bare smag, men græskar, linser og svampe, der alle sammen bidrager til vitaminer, næring, god mæthed og naturligvis efterårshyggen.
Nyd gerne retten med godt brød.
Ingredienser
- 50 g Løgismose olivenolie
- 250 g gulerødder
- 150 g selleri
- 150 g løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g grønne linser
- 250 g hokkaido-græskar
- 200 g søde kartofler
- 1 håndfuld friske urter
- 1½ l grøntsagsbouillon
- 150 g svampe
- 4 stk laurbærblade
- 6 stk enebær
- 10 stk peberkorn
- 120 g grønkål
- Salt
Sådan gør du
Step 1
Rens gulerødder, selleri, hvidløg og svampe og skær i mindre stykker. Rens også græskar og sødkartoffel og skær i mundrette stykker.
Step 2
Hæld olivenolie i en varm gryde og tilsæt gulerødder, selleri, løg, hvidløg, svampe, friske urter, laurbærblade, enebær og peberkorn og steg i 5-10 min.
Step 3
Tilsæt grønne linser og bouillon/vand og kog under låg i 30-40 min.
Step 4
Tilsæt græskar og sødekartoffel, når linser mørner og grøntsagerne møre. Smag retten til med salt.
Step 5
Fyld en håndfuld fintsnittet grønkål i en skål og hæld den kogene gryderet henover. Servér brandvarm.
Tip
Den grønne ret er rustik og arter sig perfekt til en skovtur. Ordn alle råvarerne forinden, pak dem i poser og medbring i picnickurven.
Tip
Har du et stykke parmesanost i lommen, kan du sagtens rive osten hen over ved servering.
Tip
Brug de urter, der er tilgængelige og brug endelig rigeligt af dem.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Flæskesteg med sprød svær, kartofler og brun sovs
Lad vores kok guide dig til en mør og saftig flæsk...
Helstegt kylling med urter og bearnaise
Den gode, fritlevende kylling i symfoni med fuldfe...
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk café...
Svampebygotto
Byg har været en del af bondekøkkenet og i Danmark har vi en lang tradition for at dyrke ko...
Braiseret bov med beder og gulerødder
Boven er en udskæring med meget bindevæv og skal d...
Stegt gråand med kål & kvædekompot
1. september indledes vildtsæsonen. Det er atter blevet til at spise vildt – og sæsonen sta...