1/6/2023
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson i danske sommermåneder og lidt ind i efteråret. Det udgør således et alletiders tilbehør til sæsonens grillmenuer. Ved tilberedning over varme gløder får kålen et sprødt og grillet ydre og en saftig midte. Både ansjoscreme og Pecorino giver den let sødlige kålsmag modspil med salt og rig umami. En stensikker vinder!
Ingredienser
- 2 stk spidskål
- Ansjoscreme
- 1 æg
- 100 g ansjoser uden lage
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 50 g krumme af en lille rest surdejsbrød
- 2 citroner
- 100 g smagsneutral olie tilsæt mere efter konsistens
- 2 fed hvidløg
- I øvrigt
- 100 g pecorino
- ½ bundt estragon
- Salt og peber
- Løgismose olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Varm grillen godt op. Lav imens ansjoscreme.
Step 2.
Kog ægget i 5 minutter. Køl ned og pil det. Smuldr imens brødet og læg det i sødmælken. Blend kogt æg, ansjoser, hvidløg og udblødt brød med mælk. Tilsæt skal og saft fra en citron og blend. Tilsæt langsomt olien, mens du blender, lidt ligesom ved tilberedning af mayonaise. Smag til med salt, peber og lidt fintrevet Pecorino.
Step 3.
Skyld spidskålen og skær i både, enten kvarte eller sjettedele. Pluk estragon.
Step 4.
Grill spidskålen i 2 minutter på hver skæreside først, til de har flot grillfarve, og virker tilpas møre.
Step 5.
Anret grillet spidskål på et fad. Drys med groft salt, peber og revet citronskal og eventuelt lidt olivenolie. Hæld ansjoscreme ud over spidskålen, og pres eventuelt lidt ekstra citronsaft over. Høvl resten af Pecorinoosten over salaten og fordel plukket estragon henover.
Tip
Ansjoscremen tilsættes et kogt æg, da det hjælper til at binde olien, så cremen emulgerer. Derudover tilsættes surdejsbrød for at give en yderlige kompleks smag af syrlighed samt ristede noter.
Tip
Ved alle grillede grøntsager er det vigtigt at sørge for, at de får godt med farve, men vær påpasselig, så de ikke forkuller og smager brændt. Det er særligt vigtigt, når grøntsagerne tørgrilles som i denne opskrift, da der hverken er meget fedt eller protein i grøntsager.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Confiteret kyllingelår med romesco sauce og grillet porre
Bagte peberfrugter, mandler, hvidløg og olivenolie, nem at tilberede og rig på anvendelsesm...