31/5/2023 |
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders tilbehør til sæsonens grillmenuer. I denne opskrift tilberedes kålen også over de varme gløder, hvilket giver et sprødt og grillet ydre og en saftig midte. Både ansjoscreme og Pecorino giver den let søde kålsmag modspil med salt og rig umami.
Ingredienser
- 2 stk spidskål
- Ansjoscreme
- 1 æg
- 100 g ansjoser uden lage
- 1 dl Løgismose sødmælk
- 50 g krumme af en lille rest surdejsbrød
- 2 citroner
- 100 g smagsneutral olie tilsæt mere efter konsistens
- 2 fed hvidløg
- I øvrigt
- 100 g pecorino
- ½ bundt estragon
- Salt og peber
- Løgismose olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Varm grillen godt op. Lav imens ansjoscreme.
Step 2.
Kog ægget i 5 minutter. Køl ned og pil det. Smuldr imens brødet og læg det i sødmælken. Blend kogt æg, ansjoser, hvidløg og udblødt brød med mælk. Tilsæt skal og saft fra en citron og blend. Tilsæt langsomt olien, mens du blender, lidt ligesom ved tilberedning af mayonaise. Smag til med salt, peber og lidt fintrevet Pecorino.
Step 3.
Skyld spidskålen og skær i både, enten kvarte eller sjettedele. Pluk estragon.
Step 4.
Grill spidskålen i 2 minutter på hver skæreside først, til de har flot grillfarve, og virker tilpas møre.
Step 5.
Anret grillet spidskål på et fad. Drys med groft salt, peber og revet citronskal og eventuelt lidt olivenolie. Hæld ansjoscreme ud over spidskålen, og pres eventuelt lidt ekstra citronsaft over. Høvl resten af Pecorinoosten over salaten og fordel plukket estragon henover.
Tip
Ansjoscremen tilsættes et kogt æg, da det hjælper til at binde olien, så cremen emulgerer. Derudover tilsættes surdejsbrød for at give en yderlige kompleks smag af syrlighed samt ristede noter.
Tip
Ved alle grillede grøntsager er det vigtigt at sørge for, at de får godt med farve, men vær påpasselig, så de ikke forkuller og smager brændt. Det er særligt vigtigt, når grøntsagerne tørgrilles som i denne opskrift, da der hverken er meget fedt eller protein i grøntsager.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...