15/5/2022 | Magasin 3 2022
Kartoffelsalat med hvide asparges
En lille æstetisk servering af en kartoffelsalat. Har du ikke tid til at anrette så fint, kan du røre alle ingredienserne sammen og servere i en stor skål toppet med lidt ekstra af de grønne urter.
Ingredienser
- 600 g nye danske kartofler , (køb danske nye kartofler fra Esromgaard, når de er i sæson, i butikken på Nordre Toldbod).
- 1 Løgismose flødeost med dild og citron
- 4 hvide asparges , skrællede
- 8 radiser
- Dild og brøndkarse
- Evt. fjordrejer eller caviar
Sådan gør du
Step 1.
Kog kartoflerne i masser af spilkogende vand tilsat en lille håndfuld salt i 9-10 min. Sluk blusset, og lad kartoflerne trække sig ’al dente’ i yderligere ca. 10 min. Køl kartoflerne ned, pil dem (eller lad vær) og halvér dem.
Step 2.
Kom flødeosten på en sprøjtepose.
Step 3.
Anret en lille salat med asparges, radiser og flødeosten – enten som tallerkenservering eller på et fad med alle ingredienserne.
Step 4.
Fordel dild og brøndkarse på toppen, og servér med det samme.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...
Salat af grillede ferskner, rucola, salattern og pinjekerner
Det er naturligt at grille fisk og kød og efterhånden også alskens grøntsager – men har du prøvet...