31/10/2022
|
Magasin 7 2022
Klassisk flæskesteg
Garanti for sprøde svær.
Ingredienser
- 1 stk svinekam på 1½ kg - 2 kg
- 2 l vand
- Groft salt
- 10 stk laurbærblade
Sådan gør du
Step 1.
Sørg for at sværen er ridset helt ned til kødet. Hæld vandet i bradepanden og læg stegen med sværen nedad. Kom stegen i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter.
Step 2.
Gnub herefter sværen og kødet med rigeligt salt ca. 2 spsk., og sæt laurbærbladene fast mellem sværene.
Step 3.
Stil stegen på en rist over bradepanden med sværene opad, og bag den videre ca. 1 ½ time i ovnen, til kernetemperaturen er 65 °C.
Step 4.
Er sværen ikke helt sprød nu, sæt ovnen på grill de sidste par minutter med ovnlågen på klem.
Step 5.
Lad stegen hvile utildækket i 20 minutter, før den skæres ud.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...