15/7/2025
|
Magasin 3 2025
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et nordisk præg med blæksprutte, blåmuslinger og ærter. Kombinationen giver en velkomponeret ret, hvor umami fra skaldyr balanceres af pivfriske ærter.
Paellaen er yppig og spækket med smage, som stritter lidt i alle retninger og derfor peger vi ikke på én bestemt vin, men vi skænkede den tyske Riesling og roséen fra Provence, da Kasper var færdig med at svinge panden. Tro os, begge vine fungerede fremragende!
Ingredienser
- 500 g muslinger
- 500 g blæksprutte
- 8 store rejer
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 1 håndfuld bælgede ærter
- 4 dl paellaris alternativt jasminris
- 8 dl vand eller god bouillon
- Salt efter smag
- 200 g store tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 bundt persille
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Step 1
Hak hvidløg og løg groft, og skær peberfrugt og tomat i grove stykker. Bælg ærter. Ordn blæksprutten og skær i skiver. Rens blåmuslinger og skyl de store rejer.
Step 2
Varm en pande godt op med lidt olie og steg rejerne (har du en grill, kan rejerne grilles senere). Tag rejerne af panden, varm panden godt op igen, og smid blæksprutterne på. Steg 1-2 min., til de tager lidt farve, og tag også af panden. Sæt rejer og blæksprutte til side.
Step 3
Kom lidt mere olie på panden, tilsæt hvidløg, løg og peberfrugt, og steg let af. Smid muslingerne i panden, ca. 2-3 min. Tag muslinger af panden, men lad grøntsagerne blive. Tilsæt ris, og steg let af, kom tomatpuré og tomater ved. Hæld vand ved og lidt salt (eller bouillon), og lad det simre i ca. 10 min. Hold øje med, om risene skal have lidt mere vand, så de ikke brænder på.
Step 4
Når risene endnu har en smule bid, læg rejer, blæksprutte og muslinger ovenpå, og lad retten koge videre i yderligere et par minutter max., og lad hvile i 5 min. inden servering. Drys med friskhakket persille, og servér med kølig hvidvin.
Tip
Lad dagens tilbud hos fiskehandleren afgøre hvilke fisk og skaldyr, der indgår. Det er underordnet, om det er rejer, kammuslinger, hjertemuslinger eller andet godt fra havet.
Andre forslag
Grønkålssalat med figner, appelsiner og valnødder
En vintersalat med sprød grønkål, friske og søde figner, saftige appelsiner, sprøde æbler og val...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Andebryst med glaserede rødbeder, bitre salater & solbærvinaigrette
Har du prøvet at tilberede grøntsager, som rødbeder...
Sharing style frilandsand
Danske Bocuse d'Or kandidat, Christian Wellendorf,...
Confit de canard og stegt bittersalat
Vores confiterede andelår fås i Netto og vores butik på Nordre Toldbod i julemånederne og k...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...