15/7/2025
|
Magasin 3 2025
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et nordisk præg med blæksprutte, blåmuslinger og ærter. Kombinationen giver en velkomponeret ret, hvor umami fra skaldyr balanceres af pivfriske ærter.
Paellaen er yppig og spækket med smage, som stritter lidt i alle retninger og derfor peger vi ikke på én bestemt vin, men vi skænkede den tyske Riesling og roséen fra Provence, da Kasper var færdig med at svinge panden. Tro os, begge vine fungerede fremragende!
Ingredienser
- 500 g muslinger
- 500 g blæksprutte
- 8 store rejer
- 3 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 peberfrugt
- 1 håndfuld bælgede ærter
- 4 dl paellaris alternativt jasminris
- 8 dl vand eller god bouillon
- Salt efter smag
- 200 g store tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 bundt persille
- Løgismose ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
Step 1
Hak hvidløg og løg groft, og skær peberfrugt og tomat i grove stykker. Bælg ærter. Ordn blæksprutten og skær i skiver. Rens blåmuslinger og skyl de store rejer.
Step 2
Varm en pande godt op med lidt olie og steg rejerne (har du en grill, kan rejerne grilles senere). Tag rejerne af panden, varm panden godt op igen, og smid blæksprutterne på. Steg 1-2 min., til de tager lidt farve, og tag også af panden. Sæt rejer og blæksprutte til side.
Step 3
Kom lidt mere olie på panden, tilsæt hvidløg, løg og peberfrugt, og steg let af. Smid muslingerne i panden, ca. 2-3 min. Tag muslinger af panden, men lad grøntsagerne blive. Tilsæt ris, og steg let af, kom tomatpuré og tomater ved. Hæld vand ved og lidt salt (eller bouillon), og lad det simre i ca. 10 min. Hold øje med, om risene skal have lidt mere vand, så de ikke brænder på.
Step 4
Når risene endnu har en smule bid, læg rejer, blæksprutte og muslinger ovenpå, og lad retten koge videre i yderligere et par minutter max., og lad hvile i 5 min. inden servering. Drys med friskhakket persille, og servér med kølig hvidvin.
Tip
Lad dagens tilbud hos fiskehandleren afgøre hvilke fisk og skaldyr, der indgår. Det er underordnet, om det er rejer, kammuslinger, hjertemuslinger eller andet godt fra havet.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...