30/3/2021
|
Magasin 3 2021
Krabbesalat med Piment d’Espelette på sprød baguette
Krabbe er en guddommelig spise – og det gælder stort set uanset hvordan du nyder det fedmefulde, cremede og let søde kød, der findes inde under de hårde skaller. Tag den rørte skaldyrssalat til nye højder med denne opskrift på krabbesalat hvor kødet fra kogte krabbe - kløer møder pikant modspil af det baskiske Piment d’Espelette-krydderi og røres med blomkålscreme for et let og friskt resultat. Nyd på stegte croutoner med et glas iskold rosé fra Sydfankrig – c'est la vie!
Ingredienser
- 1 kg krabbekløer
- 1 blomkålshoved befriet for stok og blade, skåret groft i buketter
- 2 spsk Løgismose crème fraîche 38%
- 1 knivspids Piment d’Espelette
- 1 stk citron
- 1 hel løg grofthakket
- 2 fed hvidløg
- 1 stk baguette på surdej
- Purløg
- Små tomater
Sådan gør du
Step 1.
Krabbekløerne skylles og koges op i letsaltet vand tilsat 0,5 tsk Piment d’Espelette, en halv citron, et grofthakket løg samt et grofthakket fed hvidløg. Kog 2-4 minutter, sluk for varmen og lad krabbekløerne trække i kogelagen til den er kold.
Step 2.
Blomkål koges helt mørt i vand med et fed hvidløg. Hæld vand fra og blend blomkål med olivenolie i 3-4 minutter. Tilsæt creme fraiche og blend yderligere 2-4 minutter, eller indtil puréen er helt blank og fløjs - blød. Smag til med salt, peber, evt. Yderligere Piment d’Espelette og lidt citronsaft.
Step 3.
Bank krabbekløerne, evt. med bagsiden af en kasserolle og pil kødet ud uden at få skaldele med. Kom krabbe - kødet i en skål og rør blomkålscremen i, lidt efter lidt, til du opnår den ønskede konsistens.
Step 4.
Steg skiver af surdejsbrød i olivenolie til de er gyldne og læg på fedtsugende papir. Anret krabbesalaten på de sprøde brødskiver og top med finthakket purløg og halverede tomater.
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...