30/3/2021 | Magasin 3 2021
Krabbesalat med Piment d’Espelette på sprød baguette
Krabbe er en guddommelig spise – og det gælder stort set uanset hvordan du nyder det fedmefulde, cremede og let søde kød, der findes inde under de hårde skaller. Tag den rørte skaldyrssalat til nye højder med denne opskrift på krabbesalat hvor kødet fra kogte krabbe - kløer møder pikant modspil af det baskiske Piment d’Espelette-krydderi og røres med blomkålscreme for et let og friskt resultat. Nyd på stegte croutoner med et glas iskold rosé fra Sydfankrig – c'est la vie!
Ingredienser
- 1 kg krabbekløer
- 1 blomkålshoved befriet for stok og blade, skåret groft i buketter
- 2 spsk Løgismose crème fraîche 38%
- 1 knivspids Piment d’Espelette
- 1 stk citron
- 1 hel løg grofthakket
- 2 fed hvidløg
- 1 stk baguette på surdej
- Purløg
- Små tomater
Sådan gør du
Step 1.
Krabbekløerne skylles og koges op i letsaltet vand tilsat 0,5 tsk Piment d’Espelette, en halv citron, et grofthakket løg samt et grofthakket fed hvidløg. Kog 2-4 minutter, sluk for varmen og lad krabbekløerne trække i kogelagen til den er kold.
Step 2.
Blomkål koges helt mørt i vand med et fed hvidløg. Hæld vand fra og blend blomkål med olivenolie i 3-4 minutter. Tilsæt creme fraiche og blend yderligere 2-4 minutter, eller indtil puréen er helt blank og fløjs - blød. Smag til med salt, peber, evt. Yderligere Piment d’Espelette og lidt citronsaft.
Step 3.
Bank krabbekløerne, evt. med bagsiden af en kasserolle og pil kødet ud uden at få skaldele med. Kom krabbe - kødet i en skål og rør blomkålscremen i, lidt efter lidt, til du opnår den ønskede konsistens.
Step 4.
Steg skiver af surdejsbrød i olivenolie til de er gyldne og læg på fedtsugende papir. Anret krabbesalaten på de sprøde brødskiver og top med finthakket purløg og halverede tomater.
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...