4/4/2024
|
Magasin 2 2024
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Ingredienser
- 200 g god lagret cheddar
- 180 g lagret gouda
- 60 g Camembert
- 40 g pimientos de padron
- rød chili efter humør og styrke
- 3 kviste rosmarin
- 2 æg
- 200 g rasp
- efter smag
- 200 g Løgismose Tipo 00
- 300 g Løgismose græsk inspireret yoghurt
- 1 l olie til stegning
Sådan gør du
Step 1
Riv cheddar, gouda og camembert groft og hæld i en skål.
Step 2
Hak chili og bladene fra 2 stilke rosmarin, skær pimientos de padron i skiver eller hak groft og hæld i skålen med ost.
Step 3
Bland ost og chili godt sammen. Fordel i små kugler af ca. 15 g og stil på køl.
Step 4
Klargør tre store skåle - én med hvedemel, én med 2 sammenpiskede æg og en med 150 g rasp.
Step 5
Kom 5 ostekugler ad gangen i melet og ryst dem godt rundt. Overfør derefter til æggene og ryst dem godt rundt. Kom til sidst kuglerne i raspen, ryst dem godt rundt og placér dem på et bagepapir. Panér alle sammen. Kassér æg og rasp og gentag pkt. 5 og 6 med resterende æg og rasp.
Step 6
Frys ostekuglerne.
Step 7
Opvarm olie til 180 °C og fritér ostekuglerne af flere omgange i 2-3 minutter.
Step 8
Rør græsk yoghurt med salt og den resterende rosmarin.
Step 9
Placér en klat yoghurt på hver tallerken, placér en ostekugle ovenpå og afslut eventuelt med en grøn urt og flagesalt.
Tip
Dobbeltpaneringen er essentiel for at undgå at for meget ost ryger ud under tilberedningen.
Tip
Ostekuglerne skal helst friteres direkte fra frost, for at paneringen bliver sprød inden al osten er overtilberedt.
Tip
Du kan ikke lave for mange chili cheese tops til fryseren!
Andre forslag
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus...