1/4/2019
|
Magasin 3 2019
Moderne rejecocktail med fjordrejer
De danske fjordrejer er en sand delikatesse og selvom de kan være lidt besværlige at pille, så er det umagen værd.
Her spiller den lille reje hovedrollen i en version af en rejecocktail, som har fået en yderst velsmagende overhaling og et moderne tvist.
Fjordrejen er i sæson fra april til oktober, så det er nu de er allerbedst.
Ingredienser
- 300 g fjordrejer
- 2 stk modne avocadoer
- ½ dl Løgismose ekstra jomfruolivenolie + lidt ekstra til marinering
- 1 fed hvidløg
- 2 skoleagurker
- 2 aflange tomater
- Citron
- Basilikum
- Salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Step 1. Pil fjordrejerne og marinér dem i lidt olivenolie, salt, peber, citron efter smag og finthakket basilikum.
Step 2
Blend de modne avocadoer med hvidløg og 0,5 dl olivenolie til en glat, blank puré. Smag til med salt, peber og citron.
Step 3
Skær skoleagurker og tomater i tynde skiver.
Step 4
Anret avokado-puréen som en flad ring og læg rejerne oven på. Læg skiftevis en skive agurk og en skive tomat i en cirkel-vifte omkring rejerne og pynt med små basilikumblade.
Tip
Frys rejeskallerne ned og brug dem senere til reje-bisque.
Tip
Kom smør på en pande, tilsæt rejeskaller, lad det bruse op og tilsæt tomatpuré – brug reje-tomat-smørret til sauce hollandaise med en dejlig rejesmag.
Andre forslag
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...