Pocherede østers og nye løg
Ingredienser
- Løg
- 8 stk nye løg
- 2 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
- Østers
- 24 stk østers
- Urtesauce
- ½ bundt dild
- ½ bundt kørvel
- 25 g Løgismose smør
- ½ dl citron
- Lakserogn
- 30 g lakserogn
- Pynt
- Lidt friske urter, f.eks. dild og kørvel
Sådan gør du
Løg
Step 1. Skær løgene på langs, smør skærefladen med olie og krydr med salt og peber. Grill dem godt på begge sider, til de er tilberedte, men stadig sprøde. Pil løgskallerne fra hinanden, udvælg 24 af de flotteste skaller og hold dem lune.
Østers
Step 1. Sæt en lille sigte i en kasserolle. Åben dine østers og tag dem ud af skallen og kom dem i sigten. Gem østersvandet. Skyl østersene hurtigt fri for skaller under koldt vand og læg dem i kasserollen med østersvandet. Pocher dem let, så de lige netop bliver gennemvarme. Læg de varme østers i løgskallerne.
Urtesauce
Step 1. Hak dild og kørvel groft og kom krydderurterne i østerssaften sammen med smørret. Lad det varme forsigtigt op og blend imens med stavblenderen, så saucen skummer op. Smag saucen til med citronsaft.
Step 2. Anret saucen over de lune østers og drys med lakserogn og lidt friske urter.
Andre forslag
Bocuse d'Or kokkens nytårsøsters
“Når du vælger østers, er det vigtigste, at de er f...
Hummerbisque med stegt hummer og urteolie
Vores kokke i Løgismose Køkken på Fyn har tilberedt ...
Hummerbisque med hvid fisk og purløg
En bisque er en klassisk fransk suppe tilberedt på...
Hummerbisque med rejer, fløde og fennikel crudité
En klassiker uden sammenligning.
Hummerbisque med fraiche, brødcroutoner og dild
En (næsten) hjemmelavet hummerbisque tilberedt på ...
Østers au naturel
For den mest autentiske østersoplevelse: servér øs...
Østers med “Gin & Tonic” granité
Vores Kok kasper har forvandlet
Gratineret østers med estragoncreme og tomatconcassé
Frisk havsmag, gylden gratin, cremet estragon og f...