31/10/2022
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få serveret – især hvis det velhængte kød er hjemmehakket og rørt kun få minutter før servering med et godt skvæt Cognac.
Ingredienser
- 600 g oksemørbrad , hak det gerne i hånden eller groft på din kødhakker
- 6 stk æggeblommer
- 2 spsk finthakket løg
- 2 spsk lethakket kapers
- 2 spsk finthakket cornichoner
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk Worchestershire sauce
- 2 spsk olivenolie
- Finthakket estragon
- cognac
- Salt og friskkværnet peber
- Bitre salater
- 1 pose franske kartofler
Sådan gør du
Step 1.
Hak oksemørbraden groft med en skarp kniv. Vær ikke bange for at tataren bliver grov, da mørbraden i sig selv er meget mør. Kom herefter det hakkede kød i en skål.
Step 2.
Tilsæt æggeblommer, løg, kapers, cornichoner, sennep, Worchestershire sauce, olivenolie, estragon, salt og peber. Vend det hele nænsomt sammen, og smag yderligere til med et skvæt Cognac efter behag.
Step 3.
Anret på flade tallerkener med bitre salater vendt i en markant sennepsvinaigrette, og servér evt. chips eller sprøde pommes frites til.
Tip
DET PERFEKTE MATCH TIL TATAR - Til tatar skal vinmatchet gerne have minimal fadlagring – og helst slet ingen – samt knap så fremtrædende tanniner, så tataren ikke fremstår metallisk og bitter. Beaujolais Nouveau har en frugtig og frisk syre, der virker forfriskende og blød i munden og lader smagen af alle ingredienser komme til sin ret.
Andre forslag
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Ossobuco med mos og gremolata
Ossobuco er en gammel egnsret fra Lombardiet, som dog ikke er gået af mode, nå...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Andebiksemad
I denne opskrift på biksemad med and forvandles resterne fra juleaften til glæde for både s...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...