31/10/2022 |
Rørt oksetatar på velhængt mørbrad
Bistroklassikeren som næppe behøver den store introduktion. Rørt tatar er en sand fornøjelse at få serveret – især hvis det velhængte kød er hjemmehakket og rørt kun få minutter før servering med et godt skvæt Cognac.
Ingredienser
- 600 g oksemørbrad , hak det gerne i hånden eller groft på din kødhakker
- 6 stk æggeblommer
- 2 spsk finthakket løg
- 2 spsk lethakket kapers
- 2 spsk finthakket cornichoner
- 2 tsk dijonsennep
- 2 spsk Worchestershire sauce
- 2 spsk olivenolie
- Finthakket estragon
- cognac
- Salt og friskkværnet peber
- Bitre salater
- 1 pose franske kartofler
Sådan gør du
Step 1.
Hak oksemørbraden groft med en skarp kniv. Vær ikke bange for at tataren bliver grov, da mørbraden i sig selv er meget mør. Kom herefter det hakkede kød i en skål.
Step 2.
Tilsæt æggeblommer, løg, kapers, cornichoner, sennep, Worchestershire sauce, olivenolie, estragon, salt og peber. Vend det hele nænsomt sammen, og smag yderligere til med et skvæt Cognac efter behag.
Step 3.
Anret på flade tallerkener med bitre salater vendt i en markant sennepsvinaigrette, og servér evt. chips eller sprøde pommes frites til.
Tip
DET PERFEKTE MATCH TIL TATAR - Til tatar skal vinmatchet gerne have minimal fadlagring – og helst slet ingen – samt knap så fremtrædende tanniner, så tataren ikke fremstår metallisk og bitter. Beaujolais Nouveau har en frugtig og frisk syre, der virker forfriskende og blød i munden og lader smagen af alle ingredienser komme til sin ret.
Andre forslag
Pasta med røget mørbrad, kantareller og hasselnøddeflager i flødesauce
De røgede noter fra svinemørbraden tilfører en dyb og intens smag, imens efterårets kantareller o...
Efterårssalat af ristet grønkål med græskar, gedeost og brombær
På denne tid af året, hvor naturen folder sig ud i smukke farver, inviterer vi dig til at smage p...
Spaghetti al Tonno
Hemmeligheden bag denne simple italienske herlighed er ingredienser af høj kvalitet, som giver ma...
Surf 'n' turf
Grillet spidskål med ansjoscreme og Pecorino
Spidskål er i sæson fra juni og hen over de danske sommermåneder og udgør således et alletiders t...
Grillede majskolber med peberfrugtmarinade
Når sæsonen endelig er til at grille, ynder vi at grille ikke bare de gode stykker kød men også g...
Kulmule bagt på grillen
Kulmulen er i sæson hele året, men er i sommermånederne en yndet spise at tilberede på gril...