28/2/2021 | Magasin 2 2021
Stenbiderrogn på kartoffelblinis med creme fraiche og karse
Stenbiderrogn er om noget en forårsbebuder; dog er sæsonen for stenbiderrogn med tiden startet tidligere og tidligere og allerede i januar så vi de første lyserøde perler lande til svimlende priser hos fiskehandlerne. Nyd at den nordiske caviar nu er at finde til humane priser og sæt den i strålende selskab med smørmættede kartoffelblinis, creme fraiche og karse – med iskold rosé i glasset kan foråret bare komme an!
Ingredienser
- Kartoffelblinis
- 500 g indmad fra bagte kartofler
- 3 stk æggeblomme
- 1 helt æg
- 200 g blødt Løgismose smør
- Salt og peber
- Stenbiderogn
- 400 g renset stenbiderrogn
- ½ citron
- Salt og peber
- 1 bakke karse
- Finthakket rødløg eller skalotteløg
- Løgismose crème fraîche 18%
Sådan gør du
Step 1.
Bag kartofler i ovnen til de er helt møre. Skrab indmaden ud mens de er lune og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt æg og blend sammen.
Step 2.
ilsæt det bløde smør lidt ad gangen mens maskinen kører. Smag til med salt og peber når massen er homogen.
Step 3.
Steg dem på en blinispande til de er gyldne på begge sider.
Step 4.
Smag stenbiderrognen til med citronsaft og –skal samt salt og peber. Anret pænt på tallerken med en god ske - fuld creme fraiche, finthakket løg og karse på toppen.