16/5/2024 | Magasin 3 2024
Taco Placero – tacos med squash, avocado, feta og sprøde svær
Taco Placero serveres originalt med syltede kaktus ved navn Nopales, men da kaktus ikke vokser på de danske breddegrader, har vores kok erstattet kaktus med danske, sprøde, spæde squash.
Ingredienser
- Syltede squash – danske nopales
- 400 g squash
- 1 løg
- 1 chili
- 2 spsk salt
- 3 dl vand
- 3 dl eddike
- 1 tsk peberkorn
- 1 spsk korianderfrø
- Garniture
- 1 bøtte Løgismose salattern
- 100 g chicharrón ller flæskesvær (kan udelades, hvis du ønsker en udelukkende grøn taco)
- 3 modne avocado
- ½ rødløg
- Rød chili efter smag
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 1 lime saft herfra
- Salt
- Servering
- Små Tortillas
- Salsa roja – find opskriften på løgismose.dk
- Grønne urter – gerne fintsnittet ramsløg
Sådan gør du
Syltede squash
Step 1. Halvér squash og skrab kernerne ud med en ske. Rens og skær rødløg i både og halvér chili på langs.
Step 2. Hæld vand, salt, eddike, peberkorn og korianderfrø i en gryde og kog op.
Step 3. Kom squash, løg og chili i et sylteglas og hæld den kogende lage over.
Step 4. Sænk det lukkede patentglas ned i en gryde med vand og kog roligt i 15 min.
Step 5. Stil de syltede squash til side indtil brug.
Garniture
Step 3. Halvér avokado og kassér stenen. Skrab indholdet ud med en ske og skær avokadoen i tern. Skær rødløg i fine små tern og hak chili.
Step 2. Vend avokado, olie, rødløg, limesaft og chili sammen. Det må gerne falde sammen, men uden at avocadoen mister sin struktur. Smag til med salt og chili
Step 3. Smuler salattern.
Servering
Step 1. Varm tortillas på tør en pande, grill eller i mikroovn.
Step 2. Placér syltet squash, en stor skefuld avokado her på. Dernæst salattern, salsa roja, chicarrón og afslut med en urt.
Tip
De syltede squash er også en skøn måde at hengemme sommerens høst.
Tip
Tilføj gerne fintskåret grønne asparges vendt med til salt og olivenolie, mens de er i sæson.
Andre forslag
Trøffelburger
At sætte tænderne i en saftig burger er en fornøjelse for smagsløgene, som vi alle kender – især ...
Asian-sensation burger
Invitér de asiatiske smage med til bords, og lad mødet mellem det østlige og vestlige køkken blom...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Bocuse kokkens gourmethotdog
Sådan skal du servere en sommerhotdog i følge Bocus...
Havbars med lun kartoffelsalat
Det er nu, du skal tage turen til havnene langs den danske kyst og spørge fiskehandleren, o...
Grillet fisk med nye kartofler, spidskål & estragonsauce
Sommeren er over os og lige så er sæsonen for de små, nyopgravede guldklumper! Vi serverer ...
Kalvefilet med røget hollandaise, ærter & nye gulerødder
Nyhøstede, friskbælgede ærte...