31/10/2021
|
Magasin 9 2021
Tre varme østersserveringer - Pocherede, gratinerede og friterede østers
Kok Christian Tørring tager serveringen med østers til nye højder og tilbedereder de små bløddyr på tre forskellige måder.
Ingredienser
- Pocherede østers med kartoffelcreme og ørredrogn
- 3 østers , kan købes på føtex.dk eller Løgismose Østers i Netto
- 1 glas ørredrogn
- 1 stk bagekartoffel
- 1 laurbærblad
- 1 dl Løgismose piskefløde
- Citronsaft
- Vand
- Salt og peber
- Gratinerede østers med Bordier creme fraiche og Løgismose knas
- Friterede østers med chorizo og persille-mayonnaise
- 3 østers
- 2 spsk Sherry-eddike
- Panko rasp
- 1 æg
- 3 skiver halvfast chorizopølse
- 1 liter neutral olie
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk Sherry-eddike
- Salt og peber
Sådan gør du
Pocherede østers med kartoffelcreme og ørredrogn
Step 1. Skræl kartoflen og skær den i mindre stykker. Kom kartoffelstykkerne i en gryde med vand og tilsæt laurbær. Kog til de er helt møre og kom dem derefter i en blender. Blend med fløde, lidt af kogevandet, salt og peber, til passende konsistens og smag til med citronsaft.
Step 2. Åbn østers og skær kødet fri ved lukkemusklen. Gem østerssaften i en gryde, og kom herefter østersene i gryden og pochér dem let i ca. 30 sek.
Step 3. Anret østersskallerne med østers i bunden, herefter kartoffelcreme og pynt til sidst med en generøs mængde ørredrogn.
Gratinerede østers med Bordier creme fraiche og Løgismose knas
Step 1. Åbn østersene og skær kødet fri ved lukkemusklen. Hæld derefter væsken fra og læg østersene tilbage i skallen.
Step 2. Fold et stykke stanniol til en pølse og kom det i et ildfast fad. Tryk østersskallerne godt ned i stanniolen, så de sidder fast og ikke rykker sig under gratineringen.
Step 3. Kom 1 spsk. creme fraiche på hver østers og riv en flot mængde ost ovenpå.
Step 4. Gratinér østersene i en meget varm ovn, gerne med grill, til osten er blevet gylden, ca. 2-3 minutter.
Step 5. Giv de gratinerede østers et drys Piment d’Espelette inden servering.
Friterede østers med chorizo og persille-mayonnaise
Step 1. Varm olien til mayonnaisen op til ca. 60°C, hæld den over persillen og blend det hele sammen i ca. 5 min., til olien tager farve fra persillen. Køl herefter olien af.
Step 2. Rør æggeblommen med sennep, Sherry-eddike, salt og peber. Tilsæt persilleolie i en tynd stråle under konstant omrøring til massen tykner. Smag evt. til med ekstra salt og eddike.
Step 3. Steg skiver af chorizopølse let på en pande.
Step 4. Åbn østers på samme måde som ovenstående opskrift. Vend dem herefter i pisket æg og derefter i pankorasp.
Step 5. Varm olie i en gryde til ca. 180°C og fritér østersene heri, til de er sprøde og gyldne i ca. 2 min.
Step 6. Læg en god klat persillemayonnaise i hver østersskal og anret friteret østers og chorizo ovenpå – evt. på spyd som vist på billedet.
Tip
Køb østers på føtex.dk eller Løgismose Østers i Netto
Tip
Bordier creme fraiche 48 % kan købes på Føtex.dk eller i butikken på Nordre Toldbod
Andre forslag
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Tomat carpaccio
Klassisk italiensk Carpaccio består oprindeligt af...
Smagen af Touren – Croque Monseiur
Croque Monseiur – eller verdens bedste toast om man vil? Hemmeligheden bag parisertoasten e...
Friterede hyldeblomster
I juni springer hyldebusken ud med fine, hvide skærmblomster og giver tegn til, at det igen...
Takoyaki – japanske æbleskiver med blæksprutte
Alle kender vi julens æbleskiver med sukker og mar...